Водещата компания в сектора за модерна търговия Kaufland България заема

...
Водещата компания в сектора за модерна търговия Kaufland България заема
Коментари Харесай

Kaufland България се нарежда сред най-предпочитаните работодатели в страната

Водещата компания в бранша за съвременна търговия Kaufland България заема водещо място като желан шеф от българските студенти. Класацията е част от изследването на ManpowerGroup България, допитало се до над 350 български студенти в интервала февруари – април 2021 година за упованията, потребностите и настройките на младите гении към работодателите в страната.  

Сред най-важните фактори за избор на компания, посочени от участниците, са съответното главно заплащане и финансовите тласъци. Възможността за кариерно развиване е друга основна причина, както и придобиването на нови познания. Организационната просвета, предлагането на нови хрумвания и нововъведенията в работния развой също са разпознати като ценени от представителите на новото потомство.  

„ Горди сме, че поредна година заемаме челни позиции като желан шеф измежду младежите в България. Това е изключително скъпо за нас, тъй като затвърждаваме пoзициятa cи на cтaбилeн и нaдeждeн paбoтoдaтeл, който дава oтлични ycлoвия зa paбoтa и paзвитиe в една предизвикателна година. “, разяснява Милена Караилиева, шеф „ Човешки запаси “ в Kaufland България.  

Тя напомня, че компанията предлага едни от най-атрактивните заплати в бранша на съвременна търговия, с вложени над 890 млн. лева в заплати, 139 млн. лева в осигуровки, 4,4 млн. лева в образования на своите чиновници и 34 млн. лева в обществени придобивки през последните 15 години. Като част от огромния екип на Kaufland всеки човек получава опция за развиване в компанията, късмет за спомагателна подготовка, транспарантна противоположна връзка за своята работа, менторство и присъединяване в обучителни стратегии, които да покачат неговите опит и знания. Доказателство за това е фактът, че близо 80% от всички ръководители в компанията са развили кариерния си път вътрешно.  

Kaufland България започва активността си с 436 чиновници в България преди 15 години. Днес комерсиалната верига е един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 души, като близо 13 % са на възраст до 25 година 89% от тях са част от комерсиалната мрежа на ритейл компанията, 9% са в логистика и 2% - в администрация.  

Kaufland интензивно влага в кариерното развиване на младежите в страната. Компанията осъществя сполучливо редица кариерни стратегии за младежи. Вече трета година Kaufland организира своя максимален план за развиване на млади гении " Управители на бъдещето ". Всяка година комерсиалната верига приема и своите дуални възпитаници, a сред 70 и 100 възпитаници минават през дългогодишната практикантска стратегия на компанията. От няколко месеца Kaufland започва и поредност безвъзмездни онлайн семинари под името We Know, You Grow, които целят да срещнат от близко младежи с работата в бранша за съвременна търговия и да им дадат на практика препоръки за възстановяване на техните личностни и професионални качества.  

Компанията поддържа интензивно и разнообразни юношески начинания за предприемачество и нововъведения в разнообразни области – Panda Labs на WWF, Sofia Science Festival, TeeNovator, Мениджър за един ден на Junior Achievement и други, които са ориентирани още веднъж към обучение и кариерни благоприятни условия, зелени начинания и младежко развиване.  Дългогодишни са напъните на компанията да поддържа устойчиви партньорства и да работи по взаимни стратегии с просветителни институции, измежду които са Аграрен Университет, Пловдив, УНСС, СУ и други.

Благодарение на сполучливите си работодателски практики към този момент три следващи години Kaufland България е сертифицирана като Топ шеф от интернационалния самостоятелен институт Top Employers Institute. В началото на годината Kaufland България бе публично оповестена за " Препоръчан шеф " в изследване на съдружие " Общност за човешки запаси в България ", Bulgarian HR Community и To the Top Agency. Успоредно с това, компанията получи две оценки в тазгодишното издание на Employer Branding Awards на b2b Media, където беше оповестена за Employer Brand Leader на годината и завоюва I-во място в категорията „ Employer Branding Idea (in pandemic times) “ за реализирането на акциите „ АзПомагам “ и „ Разчитайте на нас “, с фокус върху своите чиновници с техните най-силни качества и висок професионализъм. Последното отличие във връзка с своята работодателска политика, което веригата получи беше от BAPRA Bright Awards 2021 – още веднъж за акцията „ Разчитайте на нас “.

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР