Водещата институция за дигитални активи с български корени Nexo, подписа

...
Водещата институция за дигитални активи с български корени Nexo, подписа
Коментари Харесай

Българска криптокомпания придобива азиатски конкурент

Водещата институция за цифрови активи с български корени Nexo, подписа показателен проект с една от най-големите азиатски компании за крипто финансови услуги Vauld, който дава на Nexo 60-дневен извънреден изследователски интервал, обвързван с плануваното придобиване на Vauld в очакване на приемлив резултат от стартирания развой по надлежна инспекция. След сполучливото привършване на трансакцията Nexo възнамерява да придобие до 100% от Vauld и да реорганизира бъдещите си интервенции и да форсира по-доброто си наличие в Азия.

Настоящите пазарни условия значително припомнят на банковата суматоха от 1907 година, характеризираща се с несъразмерен ливъридж в системата, голям брой компании в усложнение и липса на заемодател от последна инстанция. Днес решението още веднъж е в ръцете на няколко способни и добре капитализирани играчи да предложат систематични решения и да стабилизират бранша. Като една от дребното компании в положение да окаже поддръжка на затруднените, Nexo поема тази отговорност с най-голяма съвестност и е наела две огромни Уолстрийт банки, които да дават консултантски услуги, с цел да получи най-хубавите препоръки по отношение на няколко придобивания и обезпечаване на варианти за ликвидност.
 Nexo пуска крипто кредитна карта в партньорство с Mastercard
Първата крипто кредитна карта на Mastercard ще се издава от българска компания

Картата ще бъде одобрявана от 92 милиона търговци в световен мащаб

Както отбелязва Татяна Методиева, CFA, началник на отдел Корпоративни финанси и вложения в Nexo, " Съчувстваме на всички наранени от фрапантния спад на пазара. Трудните времена обаче постоянно ни учат на значимостта на устойчивия бизнес модел и рационалното ръководство на риска. Неизбежно е водачите в промишлеността да излязат от актуалната рецесия въз основата на конкурентна мощ, дисциплинираност и безкомпромисна отговорност към клиентите. Nexo приветства разговор с вложителите във всички известни платформи за кредитиране на цифрови активи за нов и резистентен път напред посредством стратегическия си принос на корпоративно ръководство, усъвършенствано генериране на доходи и усъвършенствана конструкция на оперативните разноски ".

Nexо намира синергии със съществуващия фокус на Vauld върху Югоизточна Азия, значим и непрестанно разрастващ се пазар за водещите финансови услуги на компанията. Въпреки че Nexo има за цел да даде незабавна помощ и да облекчи рестриктивните мерки за изтегляне, въведени в платформата на Vauld, към този момент се вършат по-големи проекти за бъдещето. Nexo по едно и също време ще изследва консолидираното на по-широка продуктова гама за ритейл и институционални клиенти, мощна ликвидност, юридически и регулаторен опит, несравнима автоматизация, риск мениджмънт и най-хубавите бизнес практики, които са укрепили неговата твърда позиция макар каскадния колапс на голям брой институции в бранша. Целта е освен да се отбрани съществуващата потребителска база на Vauld във допустимо най-голяма степен, само че и да им се даде достъп до усъвършенстван набор от услуги.
 Nexo отваря нов офис в Пловдив
Българска криптокомпания със международен обсег отваря офис в Пловдив

Компанията цели да даде цялостен набор от финансови услуги с изгодите от криптовалутите

" Работата под шапката на Nexo ни слага неотложно в мощна позиция да продължим осъществяването на нашите отговорности към клиентите ни и в това време да изпълняваме амбициозните проекти на двете компании, без значение от пазарните условия ", сподели Даршан Батия от Vauld.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР