Водещата европейска компания Open Orphan, която тества продукти за инфекциозни

...
Водещата европейска компания Open Orphan, която тества продукти за инфекциозни
Коментари Харесай

Съобщиха обнадеждаващи резултати за нова широкоспектърна противогрипна ваксина

Водещата европейска компания Open Orphan, която тества артикули за инфекциозни и респираторни болести в клинични изпитвания, разгласи позитивни резултати от рецензирано изследване, оценяващо ефикасността на нова широкоспектърна ваксина против грип FLU-v на Imutex, заяви pharmatimes.com.

Предишни клинични изследвания потвърдиха, че FLU-v индуцира нараснали антитела и клетъчни отговори in vivo. Това плацебо-контролирано изследване прави оценка способността на FLU-v да индуцира клетъчни ефекторни функционалности и кръстосана реактивност. И двата индикатора дават информация за имунния отговор, като кръстосаната реактивност е изключително значима за отбраната против голям брой вирусни варианти на имунни кафези, извлечени от участниците.

Проучването e открило, че равнищата на продукция на гама-интерферон (IFN-γ) и гранзим В в подтиквани имунни кафези от участници, които преди този момент са били имунизирани или с FLU-v или с плацебо, са доста по-високи в групата с FLU-v. Нещо повече – картината при имунизираните с FLU-2 била доста сходна с тази при подтиквани с антиген от имунизацията, а по този начин също и с антигени от панел от сезонни и пандемични инактивирани варианти на грип A и B.

Тези резултати в допълнение поддържат бъдещо одобряване на FLU-v като широкоспектърна ваксина против грип.

FLU-v е благосъстоятелност на Imutex, взаимно дружество сред hVIVO и PepTcell - SEEK Group, за създаване на ваксини против грип и заболявания, пренасяни от комари, като вируса Зика, маларията и други флавивируси.

Д-р Андрю Кечпол, основен теоретичен шеф в hVIVO, разяснява:

„ Окуражаващо е да се видят спомагателни позитивни данни за FLU-v, подкрепящи продължаващото й развиване като широкоспектърна ваксина против грип. Има огромна непосрещната потребност от широкоспектърна ваксина, която да помогне в битката с зараждащите сезонни и пандемични грипни вируси от линиите А и В. FLU-v към този момент сподели сполучливи клинични данни от фаза 2 и това in vitro изследване е изключително значимо, защото сподели способността на претендента да индуцира имунен отговор против разнородни варианти на грип, породен от вируси A и B “.

Сезонният грип предизвиква забележителна заболеваемост и смъртност всяка година, а пандемичният грип продължава да съставлява опасност за целия свят. Приблизително 1 милиард са случаите на грипна зараза на година, 3 до 5 милиона от тях са с тежко протичане, а с летален излаз приключват от 290 000 до 650 000 случая годишно.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР