Водещата българска компания в областта на IoT индустрията (б.р. Интернет

...
Водещата българска компания в областта на IoT индустрията (б.р. Интернет
Коментари Харесай

Алтерко придоби словенски доставчик на умни решения за дома

Водещата българска компания в региона на IoT промишлеността (б.р. Интернет на нещата) Алтерко АД разгласи договорка за придобиване на словенския снабдител на Интернет на нещата GOAP. Българската компания към този момент има 60% от капитала на компанията, с което завършва първата фаза от придобиването.

За договорката са подписани съглашения за придобиване на дружествени дялове („ SPA “) с всички четирима акционери на GOAP, като общата цена на покупко-продажбите от първата фаза възлиза на 2 млн. евро. Със договорката Алтерко има намерение да разшири софтуерното си портфолио и по този метод да усили предлаганите артикули както за крайни клиенти, по този начин и за професионалните консуматори.

Останалите 40% от капитала на GOAP принадлежат на трима притежатели – физически лица и са предмет на подписан с тях контракт за варианти, според който Алтерко има безусловна алтернатива да закупи (call опция), а продавачите – условна алтернатива да продадат (put опция) два пакета дружествени дялове – един от 16% и един от 24%. Упражняването на всяка от вариантите на продавачите е под изискване на постигането в интервала 2023-2025 година на избрани минимални критерии за KPI, EBITDA и доходи. Общата цена на дяловете при практикуване на вариантите зависи от степента на осъществяване на изискванията за това и може да варира в диапазона от 699 999,70 евро (1 369 080,41 лева) до 3 449 998,60 евро (6 747 610,76 лева), разясняват от българската компания
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР