Водещата американска инвестиционна банка Goldman Sachs обяви, че иска служителите

...
Водещата американска инвестиционна банка Goldman Sachs обяви, че иска служителите
Коментари Харесай

Goldman Sachs връща банкерите в офиса през юни

Водещата американска капиталова банка Goldman Sachs разгласи, че желае чиновниците ѝ да се върнат в офисите от юни, съобщи Би Би Си.

Това е и датата, в която отпадат рестриктивните мерки за обществени контакти в Англия.

Докато редица компании одобриха работата от разстояние за нормалност и даже посрещнаха с наслада намалените разноски за поддръжка на офис площи, то шефът на Goldman Sachs Давид Соломон я назова „ ненормално отклоняване “.

Връщането в офис площите към този момент е действителност за доста от банкерите на институцията в Азиатско-тихоокенаския район.

Поради бързото развиване на процеса по имунизация банката възнамерява скоро да привика чиновниците си назад в офиса. В Съединени американски щати датата е 14 юни, а във Англия – 21 юни.

„ Нашата просвета на колегиалност, нововъведения и стажанство се развива мощно единствено когато всички сме дружно, по тази причина при първа опция ще се стремим колкото се може повече наши сътрудници да са в офиса “, се споделя в известие на Goldman Sachs.

Който желае да работи от у дома би трябвало да получи утвърждение от директния си шеф.

Все отново обаче по всичко наподобява, че огромните корпорации в сферата нямат построено единно мнение по въпроса.

През април един от най-големите съперници на Godman – JPMorgan разгласи, че възнамерява доста по-малко офисни пространства отсега нататък. Очаква се финансовата институция да употребява 40% по-малко седящи места от преди. От друга огромна финансова институция HSBC оповестиха в края на април, че трайно минават към хибриден модел на работа.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР