Водещата американска биофармацевтична фирма Rivus Pharmaceuticals – лидер в митохондриалната

...
Водещата американска биофармацевтична фирма Rivus Pharmaceuticals – лидер в митохондриалната
Коментари Харесай

Иновативна терапия открива нови хоризонти в борбата с чернодробната стеатоза и затлъстяването

Водещата американска биофармацевтична компания Rivus Pharmaceuticals – водач в митохондриалната биология, показа доста положителни резултати от изследване във фаза IIa, оценяващо сигурността и ефикасността на новата терапия HU6 – първият следен метаболитен ускорител (CMA) за лекуване на чернодробна стеатоза и общо затлъстяване при пациенти с неалкохолна мастна чернодробна болест (NAFLD), заяви pharmatimes.com

„ Затлъстяването е главната причина за необятен кръг от кардио-метаболитни положения, в това число NAFLD. Пациентите, лекувани с HU6, са посочили доста усъвършенстване, доказано от основни сърдечносъдови и метаболитни здравни индикатори, включително гликемичен надзор и възпалителни маркери “, разяснява доктор Шахариар Хан, основен теоретичен шеф на Rivus Pharmaceuticals.

По думите му резултатите от изпитването във фаза IIa са потвърдили, че HU6 води до селективна загуба на тегло и дава отговор изцяло на поставената цел – понижаване на мазнините в черния дроб, както и понижаване на телесните мазнини при пациентите. Д-р Хан е безапелационен, че доста съществено преимущество на новата терапия е фактът, че тя не визира мускулите и не води до понижаване на мускулна маса, а единствено до съкращаване на непотребните мазнини, насъбрани основно в коремната област и в други елементи на тялото, потвърдено с ядрено-магнитен резонанс.

Тези резултати слагат началото на идната фаза от клиничното развиване на HU6 при сърдечни и метаболитни болести. Така ще бъде даден старт на клинично изследване във фаза IIa при пациенти със затлъстяване и сърдечна непълнота със непокътната секта на изтласкване (HFpEF), а по този начин също и на изпитване във фаза IIb при затлъстяване, записването за което ще започва през 2023 година,

Базираната в Шарлотсвил, щата Вирджиния биотехнологична компания създава нов клас медикаменти, ориентирани към преодоляване на затлъстяването като главен предразполагащ фактор за пораждане на сърдечносъдови и метаболитни болести. На базата на естествения развой на обособяване на митохондриите, следените метаболитни ускорители (CMA) на Rivus обезпечават нов, уравновесен метод за понижаване на мазнините в цялото тяло. По този метод тези лечения могат да понижат риска от сърдечносъдови и метаболитни болести и да обезпечат по-здравословен живот на милиони пациенти.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР