Водеща тема за британските издания беше неочакваната новина, че британският

...
Водеща тема за британските издания беше неочакваната новина, че британският
Коментари Харесай

Елизабет II дълбоко разочарована от решението на Хари и Меган - slava.bg

Водеща тематика за английските издания беше непредвидената вест, че английският принц Хари и неговата брачна половинка Меган имат желание да се откажат от ролята си на висши членове на английското кралско семейство и да станат финансово самостоятелни, продължавайки обаче да поддържат кралицата.

Младото семейство разгласи това през вчерашния ден и Бъкингамският замък разгласява в отговор малко изказване. Това решение обаче изненада кралското семейство, означават изданията, представени от Българска телеграфна агенция.

Кралицата Елизабет Втора е разочарована от решението на принц Хари да се откаже от пълномощията си, написа BBC, както и английският в. "Таймс ". Разочарованието на кралицата било още по-голямо, тъй като принцът и брачната половинка му са оповестили желанията си, без да приказват за това авансово с Бъкингамския замък. Те не се били съветвали нито с кралицата, нито с принц Чарлз. В резултат на това реакцията на английското кралско семейство беше много внезапна и в малко известие се споделяше, че се демонстрира схващане, само че това е комплициран въпрос и ще отнеме време да се завърши, а в този момент полемиките били в ранен етап.

В. "Дейли телеграф " също приказва за дълбокото отчаяние и засегнатост на кралското семейство от желанията на принц Хари и Меган, които не са съветвали с кралицата и с други знатни родственици. В коментар по тематиката вестникът написа:

"Добре пристигнали в хубавия нов свят на Меган и Хари, избрали финансовата самостоятелност, като се изключи това, че те ще запазят имението си Фрогмор хаус, което коства на английските данъкоплатци 2,4 милиона английски лири. "

Според изданието херцозите на Съсекс са взели това решение по време на 6-седмичната си отмора в Канада в края на предходната година.

Те даже не предизвестиха кралицата, написа в. "Дейли мирър " и позволява, че става дума за егоистично решение на принц Хари.

В. "Сън " пък вкара нов термин Мегзит, игра на думи сред Меган и Брекзит.

В. "Гардиън " добавя пикантната тематика с това, че в настрана изказване в страницата си в интернет херцозите на Съсекс са сложили под въпрос надеждността на одобрените кралски репортери и са дали индикации, че имат предпочитание да работят вместо това с "млади и очертаващи се като сполучливи публицисти ".

Пред в. "Индипендът " писателката и коментаторка по кралските въпроси Клаудия Джоузеф съобщи, че до известна степен това е можело да се чака. Тя добави, че обществените медии би трябвало да бъдат упреквани за случилото се, тъй като в случай че човек прочете какви са в тях мненията за Меган, то той ще може да разбере, за какво тя желае да избяга от всичко това.

Кралският коментатор Ричард Фицуилямс пък съобщи, че стъпката на херцозите на Съсекс безспорно ще бъде възприета от някои като знак, че монархията не може да се приспособява към 21 век.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР