Водеща британска компания завежда дело срещу криптокралицата Ружа Игнатова. Тя

...
Водеща британска компания завежда дело срещу криптокралицата Ружа Игнатова. Тя
Коментари Харесай

Срещу криптокралицата Ружа Игнатова има още едно дело

Водеща английска компания завежда дело против криптокралицата Ружа Игнатова. Тя стана известна с измамата за милиарди паунди OneCoin, оповестява DailyMail.

Фирмата Mishcon de Reya, чиито клиенти са били принцеса Даяна и противничката на “Брекзит ” Джина Милър, възнамерява групов иск във Върховния съд.

Базираната в България скица е наречена една от най-големите измами в историята, като Игнатова играе централна роля в нейното разпространение

Криптокралицата изчезна през 2017 година и е в листата на ФБР с най-издирваните лица. Американските управляващи оферират 250 000 $ за информация, водеща до нейното арестуване.

Компанията, завеждаща делото, има за цел да възвърне средствата, изгубени от вложителите при измамата. Ищците могат да се записват на правилото “без облага, без такса ”.

“Искът има за цел да реализира най-малко отчасти обезщетение за вложителите, хванати от измамата и които са претърпели загуби вследствие на това ”, сподели сътрудникът Rhymal Persad.

Стартиран през 2014 година, OneCoin се популяризира като съперник на биткойн, привличайки вложители по целия свят с обещания за голяма възвръщаемост.

В своя пик в средата на 2017 година компанията е натрупала повече от £4 милиарда, съгласно Министерството на правораздаването на Съединени американски щати. Още тогава има предизвестия от регулаторите и знаци, че действа като незаконна скица.

Бизнесът се срина по-късно същата година, откакто американските управляващи упрекнаха Игнатова в машинация и издадоха заповед за ареста ѝ.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР