Водещ израелски лекар смята, че страната може да е близо

...
Водещ израелски лекар смята, че страната може да е близо
Коментари Харесай

Израел е близо до „стаден имунитет” срещу COVID-19

Водещ израелски доктор счита, че страната може да е покрай постигане на " ", заяви Би Би Си.
Това се случва, когато задоволително от популацията има отбрана против зараза, която стопира да може да се популяризира - и даже хората, които сами нямат имунитет, са индиректно предпазени.
За ковид прогнозният предел за стаден имунитет е минимум 65% -70%.
Но учените във Англия са по-предпазливи.
Д-р Сара Пит, вирусолог от Университета в Брайтън, прикани " с изключителна нерешителност " да се заключава, че стадният имунитет е доближат - нещо, което тя счита, че ще бъде мъчно даже при високи равнища на имунизация.
Тя сподели, че към момента е прекомерно рано да се каже: " Трябва да забележим дали случаите в Израел не престават да падат и да останат на ниски равнища. "
Постигането на това равнище на популационен имунитет е значимо за отбрана на хората, които не могат да бъдат или чиято имунна система е прекомерно слаба, с цел да провокира добър, предпазен отговор.
В Израел повече от половината (5,3 милиона) негови поданици са били имунизирани и спомагателни 830 000 души са тествани позитивно за вируса в предишното, което би трябвало да им даде някакъв натурален имунитет.
 Данни от Израел: Децата боледуват по-малко от ковид, когато възрастните са имунизирани Данни от Израел: Децата боледуват по-малко от ковид, когато възрастните са имунизирани
Поне към този момент няма ефикасна безвредна ваксина против ковид, която да може да се ползва при деца и младежи до 16-годишна възраст. Н...
Така че при към 68% от популацията има възможност да има антитела в кръвта си, които могат да се борят с вируса.
Проф. Еял Лешем, шеф на най-голямата болница в Израел, Медицинският център „ Шеба “, съобщи, че стадният имунитет е „ единственото пояснение “ за обстоятелството, че случаите не престават да падат, даже когато бяха отстранени още ограничавания.
" Наблюдава се непрестанен спад, макар връщането към съвсем естественото ", сподели той.
" Това ни споделя, че даже човек да е инфектиран, множеството хора, които срещат, разхождайки се, няма да бъдат инфектирани. "
И случаите понижават във всички възрастови групи, в това число при децата, макар че по-младите от 16 години нормално не се имунизират.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР