Водени от идеята, че за да има толерантност – трябва

...
Водени от идеята, че за да има толерантност – трябва
Коментари Харесай

Ден на отворените врати в Административен съд - Варна

Водени от концепцията, че с цел да има приемливост – би трябвало да има познания, неприкритост, другарство и независимост на мисълта, съвестта и убежденията, тази година обявихме Деня на отворените порти в Административен съд – Варна на 16 ноември, който е Международен ден на толерантността.

В този ден АдмСъд – Варна ще отвори порти за единадесети следващ път за жители от 9.00 до 16.00 ч. – ул. „ Никола Вапцаров “ 3 А. Целта е повишение на правната им просвета и реализиране на по-добра осведоменост за работата на правосъдната система, както и създаване на доверие в работата на съда. Поканени са възпитаници от ВТГ и студенти от Икономически университет – Варна, с цел да се срещнат с работата и функционалностите на правосъдните служби, със правосъдните процедури и със спецификата на работата на магистратите и чиновниците. Студентите ще имат опция да участват на открити съвещания по административни каузи със арбитър – докладчик Елена Янакиева – зам. ръководител на съда, както и на открит урок по тематики на административното правосъдие, който ще изнесе арбитър Янка Ганчева.

Единадесетокласниците от Варненска комерсиална гимназия ще се срещнат с историята, активността и структурата на съда, ще прегледат постройката на правосъдната палата, ще научат повече за опциите за даване на съдебно-административни услуги.

„ Ден на отворените порти “ в съда е самодейност, която е в осъществяване на годишната стратегия на Висш съдебен съвет за повишение правната просвета на жителите и запознаване обществеността с активността на органите на правосъдната власт.

Програма:

1. 9.30 ч. – група студенти от Икономически университет – наличие навън съвещание по адм. дело №1155/2018 година (данъчно дело), със съдия-докладчик Елена Янакиева и разискване на делото. – студентите са съпроводени от учител от ИУ – Варна- ас. доктор Виолета Владова.

2. 11.00 ч. – среща на възпитаници от ВТГ в кабинета на Председателя на съда. Връчване на правната литература на преподавателя по право от ВТГ – госпожа Любчева, която е закупена по отношение на работата ни по Образователната стратегия.

3. 14.00 ч. – арбитър Янка Ганчева ще изнесе къса лекция за административното правосъдие пред студенти от ИУ-Варна, компетентност Съдебна администрация и Публична администрация, водени от доцент доктор Андреева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР