Водената от председателя на НС Росен Желязков делегация пристигна в

...
Водената от председателя на НС Росен Желязков делегация пристигна в
Коментари Харесай

Българската делегация пристигна във Виетнам, Желязков ще посети мавзолея на Хо Ши Мин

Водената от ръководителя на Народно събрание Росен Желязков делегация дойде в Социалистическа република Виетнам. Визитата е по покана на ръководителя на Националното заседание на Виетнам Въонг Дин Хуе. Предстои серия от двустранни диалози в столицата Ханой, като по този начин продължава азиатската обиколка на българската делегация, която към този момент посети столицата на Индия Ню Делхи.

Делегатите бяха посрещнати на летище Ной Бай от посланика на България в страната Павлин Тодоров, зам.-председателя на Народно събрание на Виетнам До Хоанг Лонг, ръководителя и зам.-председателя на комисията по външни работи Ву Хай Ха и Дон Туан Фонг и посланика на Виетнам в България До Хоанг Лонг.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков благодари за радушния банкет и акцентира, че визитата на българската делегация е израз на желанието на страната ни за подсилване на обичайните другарски връзки с Виетнам - в посока към създаване на стратегическо партньорство в духа на Съвместната декларация от 2013 година Председателят на Народното събрание изрази и своето удовлетворение от ползотворното посещаване на ръководителя на Националното заседание на Виетнам в България през септември 2023 година

Виетнамските парламентаристи показаха своето задоволство от идването на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и водената от него представителна делегация от българския парламент в столицата Ханой. Те припомниха, че през септември 2023 година на публично посещаване в България беше ръководителят на Националното заседание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе и тези две визити са следващо красноречиво доказателство за желанието на двете страни да развиват деен политически разговор.

В формалната стратегия е заложено полагане на цветя на Паметника на героите и мъчениците, посещаване на мавзолея на президента Хо Ши Мин, срещи с членове на Централен комитет на Виетнамската социалистическа партия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР