Водата с куркума е средство, което може да помогне на

...
Водата с куркума е средство, което може да помогне на
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с куркума?

Водата с куркума е средство, което може да помогне на тялото да се детоксикира. Ако усещате, че нездравословният метод на живот затруднява действието на организма ви, може би имате потребност от детоксикация.

Това не значи просто да му дадете отмора, а и да го подкрепите с хранителни субстанции, които евентуално не си набавяте посредством нормалната си диета. В случая на помощ идва куркумата.

 Ето 5 невероятни изгоди за здравето ни от прибавянето на тази фалшификация към ежедневната диета:

1. Насърчава имунитета

Известно е, че куркуминът в куркумата покачва имунитета и обезврежда въздействието на свободните радикали, написа изданието food.ndtv.com. Липополизахаридът е вещество, съдържащо се в нея, което е известно със своите антибактериални и антивирусни свойства.

2. Намалява болката

От древността индийците са смесвали щипка куркума с мляко, с цел да се оправят с болките в ставите и да предотвратят риска от инфекции и грип. Противовъзпалителните свойства на куркумата оказват помощ за изцеление на артритна болежка и леко инфектиране.

3. Подобрява здравето на кожата

От незапомнени времена пастата от куркума е част от индийските ритуали за хубостта на кожата.

Антиоксидантите, присъстващи в  тази фалшификация, спомагат за обезвреждане на интензивността на свободните радикали ( те са виновни за бързото стареене на кожата). Ежедневната консумация на вода с куркума може да помогне на кожата ви да стане по-сияйна, здрава и млада.
Кои са неподозираните свойства на куркумата?
Куркумата или, както още я назовават, " златната фалшификация " е азиатска фалшификация с доста потребни свойства. Получава се от натрошени и изсу...
Прочети повече
4. Подпомага загубата на тегло и храносмилането

Куркумата форсира процесите на храносмилането. Известно е, че някои съставни елементи, съдържащи се в нея, подтикват жлъчния мехур да създава повече жлъчка, като по този метод храносмилателната система действа по-ефективно. Тя също по този начин може да понижи признаците на отичане на корема и газове.

Доброто храносмилане е ключът към постигането на най-благоприятен метаболизъм и поддържане на здравословно тегло.

5. Насърчава здравето на черния дроб

Куркумата може да направи чудеса с черния дроб. Известно е, че тя усилва производството на жизненоважни ензими, които са виновни за детоксикацията на кръвта ни.
Куркума: 5 скъпи изгоди, които тази супер храна има
Куркумата е известна със своите мощни лечебни и противовъзпалителни свойства. Активното й съединяване е куркуминът, който е ефикасен в...
Прочети повече
Как да си създадем вода с куркума у ​​дома:

1. Изсипете чаша вода в тенджера и я оставете да заври на котлона.
2. След това сложете в чашата една чаена лъжичка куркума и половин чаена лъжичка лимонен сок.
3. Залейте с топлата вода.
4. Ако желаете, може да добавите малко мед към напитката, с цел да я подсладите. Разбъркайте добре и консумирайте течността, откакто изстине.


Ако консумирате водата с куркума постоянно, доста скоро ще забележите, че здравето и положението на кожата ви ще се подобрят.

Важно: Статията дава само обща информация. Тя по никакъв метод не може да замести квалифицираното здравно мнение. Винаги се консултирайте със експерт преди да извършите смяна в диетата си, изключително в случай че страдате от някакво заболяване. 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР