Водата поскъпва от днесЖителите на Силистра, Разград и Смолян ще

...
Водата поскъпва от днесЖителите на Силистра, Разград и Смолян ще
Коментари Харесай

Водата най-скъпа от днес в три наши града

Водата нараства от през днешния ден
Жителите на Силистра, Разград и Смолян ще заплащат от през днешния ден най-скъпата вода, откакто влизат в действие цените на Комисията за енергийно и водно контролиране. В Силистра ще заплащат 5,28 лв. с Данък добавена стойност за кубик, в Разград – 5,19 лв. за кубик, а в Смолян – 4,59 лв..

Смолянчани не крият паниката си. Заплатите им са ниски, работа се намира мъчно, по тази причина и доста от младите са се изселили.

„ За нашия край е 4, 59 лева за кубик е непостижимо. Първо, че в региона и града ни е всичко на колела и е доста скъпо спрямо вътрешността. В планината сме, а да плащаме толкоз скъпа вода “, разясняват родопчани пред БНР. По думите им множеството фамилии са на минимална работна заплата и няма да могат да посрещнат скока на водата.

„ Хората какво ще вършат? Пенсионерите, инвалидите какво ще вършат? Те не мислят тези хора за народа. Става по-тежко ситуацията, по-лошо “, споделят смолянчани.

Загрижени за сметките за вода са и в Силистра и Разград, където ситуацията с приходите не е по-добро. Жителите им се чудят по какъв начин ще съумяват да заплащат за вода, когато ги чакат и други сметки, а заплатите са замръзнали. Увеличението на минималната работна заплата в страната на 780 лева не покрива неколкократния скок на храните, които не престават да нарастват.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР