Водата от обилните валежи на Южното Черноморие е заляла и

...
Водата от обилните валежи на Южното Черноморие е заляла и
Коментари Харесай

В Лозенец издигат диги! Бедстващи зоват: В капан сме, помощ!

Водата от изобилните превалявания на Южното Черноморие е заляла и село Лозенец. Оранжев код за изобилните превалявания е разгласен за Област Бургас.

Хората строят насипи по улиците, пробвайки се да спрат влизането на водата в хотелите. Няма електричество. Хората не съумяват да излязат от хотелите или да влязат в колите си, съобщи bTV.

Около 12 часа не престават изобилните превалявания в Лозенец. В Царево стартира евакуация със сирени. Ситуацията на плаж Нестинарка също е усложнена.

Хора са блокирани и зоват за помощ в обществените мрежи.

" Търся помощ в с. Лозенец. Отседнали сме в къща за посетители покрай брега, колата ми е догоре във вода и се реалокира до първото дърво на 10 м от паркинга. На 100на метра е асфалтова улица чиста от вода. С близнаци на 7 месеца съм. Чакаме пожарна/гражданска от няколко часа, няма никой. Нямаме ток. Имам храна за децата, само че не зная какъв брой ще се усложни обстановката. Притеснявам се за тях по какъв начин да ти измъкна от тук, на второ място за колата по какъв начин да се издърпа до асфалт и изпратя към София на автовоз за навреме изсушаване и ремонт ", написа Денис Пламенов Петров във фейсбук.

Лозенец е воден. Всички от лагера сме на високо, изсъхнало, с храна и медикаменти. Болни, гладни, голи и мокри няма. Всичко е под надзор, успокоява пък лизките си от социалката.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР