Водата от чешмите на площад „Славейков” и в парк „Монтанензиум”

...
Водата от чешмите на площад „Славейков” и в парк „Монтанензиум”
Коментари Харесай

Водата от някои градски чешми в Монтана - негодна за пиене

Водата от чешмите на площад „ Славейков” и в парк „ Монтанензиум” в Монтана е негодна за пиянство, оповестиха от Регионалната здравна ревизия.

Завишено е наличието на манган. Резултатите от осъществени лабораторни разбори на водата от двата локални водоизточника сочат повишени равнища по индикатор манган, заяви Тихомир Макариев, шеф отдел “Държавен здравен контрол”, представен от БНР.

При норма 50 микрограма на литър, резултатите от лабораторните разбори за чешма "Славейков " са 72 мигрограма на литър и 71 микрограма на литър, а при чешма "Монтанензиум ", и двата резултата от лабораторните разбори са 65 мигрограма на литър, т.е. водата е негодна за пиянство. Община Монтана ще сложи предупредителни табели „ Водата е негодна за пиене” в период до 12 февруари, оповестяват от администрацията. Водата в Кърджали е без отклонения в качеството и е годна за питейно-битови цели.

Това демонстрира мониторинг на Здравната ревизия, извършен в последната седмица на януари. През интервала са регистрирани 31 случая на ентероколити, само че, съгласно инспекторите, няма връзка сред инфекциозните болести и качеството на водата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР