Водата на столицата се пречиства с препарат, който се излива

...
Водата на столицата се пречиства с препарат, който се излива
Коментари Харесай

Разследват пречистването на питейната вода в София

Водата на столицата се пречиства с препарат, който се излива в пречиствателните станции на бент. " Искър " и събира замърсителите на дребни парцалчета, наречени флокули.

Филтрите ги задържат, а чистата вода минава във водопреносната мрежата.

" Софийска вода " употребява продукта от август. Експерти от Българска академия на науките, които обаче резервират безмълвие, алармират тогавашния общински консултант Симеон Славчев, че химикалът е определен без регистрация за сигурност, с погрешни документи.

Затова и Софийската районна прокуратура образува следствие, заяви bTV.

" Тук имаме първо замяна на документи, написване на документи с погрешно наличие от една страна, а от друга имаме замяна на продукта - т.е. заявеният артикул, който е предмет на публичната поръчка не е този, който " Софийска вода " влага в питейната вода на столицата ", акцентира Славчев.

От " Софийска вода " и фирмата-доставчик отхвърлят злоупотреби. И припомнят, че компании към този момент са обжалвали поръчката, само че са изгубили делата.

" Аз съм наясно, само че не желая да разясня нещо, което всички държавни органи, надлежно в това число и съд се е произнесъл. За мене персонално това е една комерсиална война и ми е доста неприятно, че замесват в това отношение и възложителя " Софийска вода ", съобщи изпълнителният шеф на сдружението Васил Тренев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР