Водата дойде много бързо. Всичко отиде под вода. Потоп. Положението

...
Водата дойде много бързо. Всичко отиде под вода. Потоп. Положението
Коментари Харесай

Събитията на 2022: Бедствието в Подбалкана

Водата пристигна доста бързо. Всичко отиде под вода. Потоп. Положението е бедствено.

" Такъв потоп, излял се от небето. Чудо е, че за момента нямаме тежки вести за починали и потърпевши хора. Наистина е знамение ", съобщи основен комисар Николай Николов.

450 куб. м/сек - един път на 100 години

" Река Стряма скъса един от мостовете, който ни свързваше, голям кален поток скъса други два моста в село Каравелово ", съобщи Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово.

" Звъня на хората по телефоните, предизвестила съм ги да се качат на таванските пространства, да стигнем до тях с лодки ", добави Славка Червенкова, кмет на Каравелово.

" Хора, които се намират на втория етаж, са без храна, без вода и ток. Доколкото чуваме хеликоптерът продължава да изтегля хора. Има и ранени. И хора, които са заболели, на инсулин. Ние към този момент се намираме в хеликоптера. Тук с нас са към 10 души, които незабавно се нуждаят от евакуация ", добави Станислава Христозова.

Над 300 фамилии са без дом



" В Каравелово, Богдан и Слатина има свлечени няколко хиляди кубика дървен материал ", съобщи Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово.

" Имаме съществени подозрения за осъществени нарушавания тук ", добави Иван Демерджиев, длъжностен вътрешен министър.

По думите му повода не е в бедствието, а в безхаберието. Това нещо се знае, от 2005 година е скъсана дига на реката, акцентира Иван Демерджиев.



" Задавал съм въпроса кой съответно дава отговор за тази дига и никой не може да ми отговори. Аз давам отговор за това село и не можах да го спася. Всичко се сече, не се почистват сечищата ", означи Мирчо Петров, кмет на село Трилистник.

" Да, ще бъде тествано всичко по трасето ", сподели Явор Гечев, длъжностен министър на земеделието.



Вълна от доброволци. 4 месеца по-късно.

" Чака ни упорита най-малко едногодишна работа. От какво имат потребност хората най-много? От вяра ", сподели още Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР