Нелегалните мигранти са прекосили границата в района на Малко Търново,

...
Нелегалните мигранти са прекосили границата в района на Малко Търново,
Коментари Харесай

Събитията на 2022: Мигрантският натиск: Двама полицаи загинаха в Бургас, един край Малко Търново

Нелегалните мигранти са прекосили границата в региона на Малко Търново, откъдето са тръгнали с рейса. След опита на двамата служители на реда от " Охранителна полиция " да създадат обсада, което за жалост коства техния живот.

" Той още не е навършил 30 години и смяташе, че има бъдеще в системата на Министерство на вътрешните работи, че ще се развие ", съобщи Катя Касабова, публицист.

" Те са се пробвали да спрат рейса и по този метод да предотвратят нещо доста по-сериозно. И двамата ги познавам персонално. Перфектни чиновници. Опитали са се да създадат това, което служебните им отговорности го изискват. За страдание този път с съдбовен край ", сподели старши комисар Калоян Калоянов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

" Основна причина за този случай е не до дъно точно осъществяване на функционалностите на " Гранична полиция ", тъй като не органите на полицията в Бургас е трябвало да пресрещнат рейс с 47 мигранти, а тези лица е трябвало да бъдат възпрени да не преминат държавната граница ", съобщи Иван Демерджиев, длъжностен министър на вътрешните работи.

" Днес по този начин наречените каналджии оповестиха война на българската страна и българската страна ще отговори с цялата си мощност ", акцентира Иван Демерджиев.



Сириецът, който управляваше рейса, е пълновръстен и може да понесе цялостна отговорност. С експертизи е потвърдено, че е на 18 години, а не както беше декларирал в началото на 15.

Турските управляващи задържаха двама обвинени за убийството на граничния служител на реда Петър Бъчваров. Той беше прострелян смъртоносно, до момента в който проверявал прорез в оградата по границата.

" С първия изстрел сътрудника е погубен. Колегата от Министерството на защитата съумява да се прикрие зад моторното транспортно средство, по него стартира пукотевица ", съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.



" Уверявам ви, че в случай че има произшествия на границата оттук насетне те няма да са ориентирани към нашите чиновници ", сподели вътрешният министър Иван Демерджиев.

" Налага ни се в последните месеци, когато забележим първите вести сутринта да ревизираме нашите близки дали са здрави, дали са добре ", добави Нина Терзиева, заместник-кмет на община Болярово.



" Ние, майките на граничарите, с тръпка изпращаме синовете си. Не са предпазени, нямат огромни пълномощия, заран ги изпращаме и с тръпка ги чакаме вечерта да се приберат живи и здрави ", сподели още Величка Кръстева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР