Водачката на крайната десница във Франция Марин Льо Пен, унгарският

...
Водачката на крайната десница във Франция Марин Льо Пен, унгарският
Коментари Харесай

Орбан, Льо Пен и други крайнодесни в ЕС гласят голям алианс

Водачката на крайната десница във Франция Марин Льо Пен, унгарският министър председател Виктор Орбан и голям брой техни съдружници от десницата и крайната десница в Европа оповестиха, че вършат първите крачки към " огромен алианс " в Европейския парламент, съобщи " Франс прес ".

16-те партии подчертаха в взаимно изказване, оповестено от групировката на Марин льо Пен " Национален общ брой ", че това било " първият камък " в построяването на подобен алианс за " реформиране на Европа ".

Сред подписалите са Матео Салвини , водач на италианската антиимиграционна " Лига " ; Сантяго Абаскал от испанското популистко придвижване Vox ; и Ярослав Качински , водач на ръководещата в Полша партия " Право и правдивост ".

" Във време, когато глобалисти и проевропейци, от които Еманюел Макрон е основният представител във Франция, стартират Конференцията за бъдещето на Европа, която има за цел да усили властта на европейските органи, днешното съглашение е първият камък към сформирането на огромен алианс в Европейския парламент ", показаха те.

В момента партиите не са част от едни и същи групи в Европейския парламент, до момента в който ръководещата унгарска партия " Фидес " напусна групата на Европейската национална партия (ЕНП), най-голямата в Европарламента, през март.
 ФИДЕС на Орбан дефинитивно скъса с ЕНП
ФИДЕС на Орбан дефинитивно скъса с ЕНП

Време е да си кажем сбогом

Европейски Съюз " продължава да следва федералисткия път, който непреклонно го отдалечава от народите, които са биещото сърце на нашата цивилизация ", пишат те.

Те настояха за " промяна " на блока, като прибавиха, че " най-влиятелните патриотични партии в Европа " били " разбрали значимостта " на обединяването на силите .

Салвини назова декларацията " харта на полезностите ", с цел да си показа европейско бъдеще, " учредено на независимост и еднаквост, а не на администрация и стандартизация ".

" Това е по-нататъшна стъпка към построяването на стабилен, уголемен и различен алианс на нелибералното ляво на налозите и неконтролираната имиграция ", добави той.
 Орбан назова ръководителите на Европейски Съюз
Орбан назова ръководителите на Европейски Съюз " колонизатори " поради анти-ЛГБТ закона

" Те желаят да ни кажат по какъв начин да живеем живота си и по какъв начин да се държим. "

Сред другите видни крайнодесни партии са австрийската Партия на свободата и белгийската групировка Vlaams Belang , прецизираха от " Национален общ брой ".

Твърдите десни и крайнодесни партии консолидираха позициите си в Европа през последните години, даже в случай че имаше неуверени знаци, че известността им може да отслабва на някои места.

" Национален общ брой " на Льо Пен претърпя огромно отчаяние в районните избори предишния месец, проваляйки се да поеме контрола във френски район за първи път.

Льо Пен настоя, че декларацията ще образува " основата на обща културна и политическа работа, зачитаща ролята на актуалните политически групи ".

Тя повтори апела си за " дълбока промяна " на Европейски Съюз и страховете си във връзка със " основаването на европейска супердържава ".
 Орбан подкани Салвини и Моравецки да обединят сили за обичайната Европа
Орбан подкани Салвини и Моравецки да обединят сили за обичайната Европа

Ще открием нова платформа, организация, развой, който ще даде на тези граждани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР