Водачите на листите на коалиция Сърбия срещу насилието Мариника Тепич

...
Водачите на листите на коалиция Сърбия срещу насилието Мариника Тепич
Коментари Харесай

Лидери на сръбската опозиция започват гладна стачка - искат касиране на вота в Белград

Водачите на листите на коалиция " Сърбия против насилието " Мариника Тепич и Мирослав Алексич ще стартират гладна стачка довечера до анулиране на изборите в Белград, разгласи Тепич пред Републиканската изборна комисия (РИК).

" Няма метод някой тук да признае изборите в Белград. Имаме доказателства и настояваме изборите да бъдат анулирани. ", акцентира тя.

" Не можем да признаем изборите, тъй като те са в прорез със закона ", сподели Тепич.

Коалицията " Сърбия против насилието ", която оспорва резултатите от изборите в Белград, провежда митинг и упорства за анулирането им.

" Искаме от РИК и Градската изборна комисия да анулират изборите в Белград заради измами и нередности в резултатите, заради нарушение на изборната воля на жителите на Белград. Ще отнесем всички доказателства и материали, които събрахме през вчерашния ден и които недвусмислено демонстрират, че резултатът, реализиран от Сръбската прогресивна партия в Белград, е реализиран с помощта на хора, които са били доведени да гласоподават в Белград, даже и да не живеят там. Имаме обстановка, в която министърът на Босна и Херцеговина пристигна да гласоподава, което е невиждано и не може да става дума за каквато и да било прецизност. Затова тези избори би трябвало да бъдат анулирани. " - акцентира Мирослав Алексич.

Той разгласи, че дружно с сътрудниците му депутати ще влязат в постройката на РИК и няма да я изоставен, до момента в който не бъдат изпълнени техните условия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР