Водачите на италианската и френската крайна десница - суверенистите Матео

...
Водачите на италианската и френската крайна десница - суверенистите Матео
Коментари Харесай

Суверенистите Матео Салвини и Марин Льо Пен взеха на прицел бункера Брюксел

Водачите на италианската и френската последна десница - суверенистите Матео Салвини и Марин льо Пен - започнаха дружно през днешния ден в Рим акцията си за изборите за Европейския парламент през май следващата година с офанзиви против " бункера Брюксел ", съобщи Франс прес.

" Срещата през май ще е краят на едно пътешестване, на една гражданска война на здравия разсъдък ", съобщи Салвини, водач на партия " Лига ", вицепремиер и вътрешен министър на Италия.

Салвини обезпечи на групировката си необикновен пробег. Преди парламентарните избори през март поддръжката за тях в допитванията беше под 10 %, на изборите те завоюваха към 17 % от гласовете, а в този момент за тях декларират желание да гласоподават 30 на 100 от участниците в сондажите, съобщи Българска телеграфна агенция.

След месеци на твърда антиимигрантска изразителност, Салвини към този момент приказва повече за обществените проблеми. " Истинското предизвикателство е битката с трудовата неустановеност, с безработицата, с празните детски люлки. Враговете на Европа са хората, окопали се в бункера Брюксел, хора като Юнкер и Московиси, които донесоха несигурността и страха в Европа и отхвърлят да изоставен креслата си ", сподели той.

Италианският лидер не пропусна опцията да нападна ръководителя на Европейската комисия и еврокомисаря по икономическите въпроси за рецензиите им към италианския проектобюджет, който планува увеличение на разноските и на държавния недостиг в прорез с поетите от Италия досега задължения.

Вземам под внимание оценките на тържищата, пазарите и анализаторите, само че в случай че един проектобюджет като нашия слага в центъра правото на труд, на опазване на здравето, на живот, на пенсия, това изпреварва останалите съображения, акцентира Салвини.

Той беше подсилен по всички точки от лидерката на партия " Национален общ брой " (бивш " Национален фронт " ) Марин Льо Пен.

" Европейският съюз е издигнат върху доста обещания, само че напълно малко реализации и резултати, и то жалки. Ние не сме срещу Европа, а срещу Европейски Съюз, трансформирал се в тоталитарна система ", съобщи Льо Пен.

Намираме се в исторически миг. През май следващата година ще се написа История с основно " И ". Тогава ще се появи Европа на нациите, добави тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР