Водачи опитали да избягат от полицейси проверки в Пазарджишко. При

...
Водачи опитали да избягат от полицейси проверки в Пазарджишко. При
Коментари Харесай

15-годишен взе колата на дядо си, неправоспособен изостави джипа и избяга

Водачи пробвали да избягат от полицейси инспекции в Пазарджишко. При случаите са се намесили отношение полицейски чиновници ръководствата в Септември и Пазарджик. Първия от тях се разиграл малко след среднощ на 26 януари.

В региона на пазарджишкото село Звъничево автопатрул на РУ-Септември направил опит да спре лек автомобил „ Ситроен “. Водачът не се подчинил на подадения светлинен и звуков сигнал на служебния автомобил и настъпил газта по посока за Пазарджик. Автопатрулът го последвал, като в това време били известени и дежурни екипи от РУ-Пазарджик. По време на подхванатите взаимни заградителни мероприятия в региона на улица „ Пловдивска “ в регионалния град леката кола била блокирана. От нея изскочил юноша, който побягнал и опитал да се укрие. Не след дълго бил арестуван, а униформените открили с удивление открили, че това е 15-годишен недееспособен младеж от Пазарджик. Той пътувал дружно със собствен връстник, който пък откраднал колата от дядо си. Водачът е тестван с механически средства, като пробите му за приложимост на алкохол и опиати са негативни. Непълнолетните са арестувани в ареста на РУ-Пазарджик, с тях са работили инспектори „ Детска педагогическа стая “.

Вторият случай е регистриран в събота следобяд. Тогава служител на реда от сектора в Лесичово забелязал на улица в прилежащото село Калугерово джип, зад кормилото на който бил недееспособен водач. Служителят познал 33-годишния лидер от същото село, защото той бил лишен от право да ръководи МПС още от април предходната година. Незабавно бил подаден сигнал за случая, а от РУ-Пазарджик е ориентиран автопатрулен екип, който засякъл джипа и неправоспособния му водач движещ се по улиците на обитаемото място.

Униформените в началото подали сигнал със стоп палка на лидера да спре, той не се подчинил и траял по пътя си. Тогава органите на реда го последвали и макар подадените светлинни и звукови сигнали мъжът не спрял, а нараснал скоростта на придвижване. След минути служителите на реда забелязали возилото изоставено в околност край село Калугерово, а лидерът му избягал. Предприети са издирвателни дейности и вследствие на усърдна работа два дни по-късно беглецът бил арестуван на работното му място в индустриална база на частна компания в Пазарджик. Возилото, което е благосъстоятелност на компанията е конфискувано, а по отношение на мъжа са формирани две досъдебни производства
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР