Водачът в световната тенис-ранглиста Новак Джокович играе по свои собствени

...
Водачът в световната тенис-ранглиста Новак Джокович играе по свои собствени
Коментари Харесай

Циципас: Джокович играе по свои правила, а ние останалите изглеждаме глупаци

Водачът в международната тенис-ранглиста Новак Джокович играе по свои лични правила и е изложил на риск опцията да нападна 21-ата купа в Големия шлем, защото е отказал да следва австралийските разпореждания за ограничение на ковид. Това е мнението на номер 4 в ранглистата Стефанос Циципас.

Джокович беше включен в жребия тази заран за Откритото състезание на Австралия, въпреки и към момента да не е ясна обстановката дали ще бъде позволен или не. Предстои австралийското държавно управление да реши дали да анулира визата му за повторно заради опасения по отношение на здравното му освобождение от имунизация, а по-рано през днешния ден министър председателят на страната Скот Морисън трансферира уговорката на министъра по имиграционните въпроси.

34-годишният сърбин е имунизационен песимист и решението му да се насочи към Австралия искайки присъединяване с здравно изключение отприщи всеобщ яд в страната. Австралийските гранични управляващи обаче оповестиха, че изключението му е невалидно и го задържаха в хотел за краткотрайно настаняване на имигранти. По-късно обаче съдът му позволи да остане, откакто беше преценено, че чиновниците са се държали " безразсъдно " по време на събеседването, което продължи седем часа и приключи след среднощ.

" Със сигурност той си играе по своите лични правила и прави това, което доста малко играчи биха са решили да създадат. И изключително откакто АТР разгласи ясни критерии кои играчи могат да влязат в страната, съобщи гъркът Циципас пред индийския тв-канал WION news.

" Никой не е предполагал, че той ще пристигна в Австралия неимунизиран и няма да следва протокола. Изисква се доста храброст, с цел да го направиш и в това време изложи на риск присъединяване си в Големия шлем. Не мисля, че доста играчи биха го създали ".

В същото време от АТР оповестиха, че 97 от първите 100 състезатели в ранглистата са имунизирани. Така да вземем за пример номер 93 Тенис Сандгрен (САЩ) съобщи пред публицистите по-рано през този месец, че е навън от Откритото състезание на Австралия, защото срокът на годност на имунизацията му е изминал и той не може да бъде здравно изключение.

Попитан дали Джокович би трябвало да пази купата си на Мелбърн Парк от другата седмица нататък до момента в който сагата с визата продължава, гръцкият тенисист отговори: " Има две гледни точки. От една страна съвсем всеки играч е имунизиран и следва протоколите за присъединяване в Австралия. А от друга се оказва, че не всички играят по разпоредбите. Едно неголямо малцинство реши да върви по своя път и прави по този начин, че ние които съблюдаваме разпоредбите, да изглеждаме цялостни простаци ", приключи Циципас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР