Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович спря българина

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович спря българина
Коментари Харесай

Новак Джокович спря Григор Димитров в третия кръг на турнира в Рим

Водачът в международната класация по тенис Новак Джокович спря българина Григор Димитров в третия кръг на шампионата от сериите „ Мастърс 1000 “ в Рим.

На клей кортовете във „ Форо Италико “, на които шест пъти е печелил купата, сърбинът се наложи с 6:3, 4:6, 6:1 за два час и 20 минути игра. По този метод Джокович записа 11-а победа в 12 публични мача против Димитров и втора в три срещи на алена настилка. 31-годишният Димитров, който сега заема 33-о място в международната класация, пък към този момент няма победа над сърбина към този момент малко над 10 години. Единственият му триумф над него бе на шампионата в Мадрид през 2013 година.

Двубоят стартира оптимистично за Димитров, който съумя да осъществя пробив още в първия гейм. Българинът взе подаването на противника си на нула, само че това наподобява не смути по никакъв метод носителя на 22 трофеи от Големия шлем Джокович.

Сърбинът върна пробива още в идващия гейм, което даде начало на негова серия от четири поредни гейма. Повел с 4:1, сърбинът нямаше усложнения да вземе първия сет, като даже пропусна да го стори още в осмия гейм, пропилявайки три сетбола.

По доста подобен сюжет стартира и вторият сет, само че той имаше друг край.

В него Димитров взе подаването си в първия гейм и имаше точка за пробив във втория, само че не съумя да я осъществя. Джокович завоюва три поредни гейма, откъсна се с 3:1 напред и изглеждаше, че срещата просто ще се доиграе.

Тогава обаче българинът направи серия от 14 следващи точки, с които докара резултата във втория сет от 2:4, 40:40 до 5:4, 30:0 в своя изгода. Форхенд по правата и прекрасен първи сервис осигуриха тъждество 30:30 на Джокович, само че необикновен минаващ удар на българина му донесе сетбола. При него последва дълга замяна на удари от дъното на корта, само че Димитров реши да изненада противника си със сечен бекхенд, който попадна върху крайната линия и сърбинът изпрати ответния удар надалеч в навън.

В този миг инерцията бе напълно на страната на българина, само че класата на Джокович още веднъж излезе на напред във времето в тези сложни за него минути.

Многократният първенец в шампионата направи пробив още в първия гейм на третия сет, а в петия гейм осъществя нов брейк, с цел да поведе с 4:1 гейма. С третия си пробив сърбинът стигна и до крайния триумф.

В четвъртия кръг на шампионата защитаващият купата си Джокович ще играе с спечелилия от двойката сред британеца Камерън Нори и унгареца Мартон Фучович.

Наградният фонд на шампионата в Рим е 7 705 780 евро.

Източник: Българска телеграфна агенция
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР