Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович ще може

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович ще може
Коментари Харесай

Новак Джокович ще може да играе на Мастърса в Рим

Водачът в международната класация по тенис Новак Джокович ще може да играе на шампионата на клей от сериите " Мастърс " 1000 в Рим през идващия месец, даже и да не е имунизиран против ковид. Това съобщи президентът на Италианската тенис федерация Анжело Бинаги.

Той уточни, че щом няма експлицитна възбрана от АТП за допускане на неимунизирани играчи, то уредниците няма да слагат сами такова условие. Въпросът е бил разискван и с Валентина Ведзали, която дава отговор за комисията по спорта към италианското държавно управление.
 Надал се завръща на корта при започване на май
Надал се завръща на корта при започване на май

Ще взе участие на шампионата в Мадрид

В момента за влизане в Италия се изисква документ за имунизация, документ за прекаран КОВИД-19 или негативен тест. Джокович, който е петкратен първенец на шампионата в Рим, твърди, че най-малко два пъти е изкарал болестта, втория път през декември предходната година. Миналата година той отстъпи на Рафаел Надал във финала.

Точно поради неналичието на имунизация Джокович пропусна огромна част от шампионатите от началото на сезона, в това число и Откритото състезание на Австралия, където трябваше да пази купата си. По същата причина той не съумя да играе и на шампионатите в Индиън Уелс и Маями. Наскоро обаче сърбинът игра на шампионата в Монте Карло, където отстъпи още в първия си мач на Алехандро Давидович Фокина от Испания, а тази седмица играе на шампионата в родния му Белград.

Бинаги разкри още, че тази година шампионатът в Рим ще се играе пред цялостни трибуни, откакто през предходните две се игра пред стеснен брой фенове поради пандемията. До средата на юли федерацията ще избере и архитектурния план за покриване на централния корт във Форо Италико, наименуван Кампо Централе.

Турнирът в Рим ще се организира от 8 до 15 май и е с награден фонд 4,9 милиона евро.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР