Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович призна, че

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович призна, че
Коментари Харесай

Джокоивич призна, че е дал интервю, когато вече е знаел, че е заразен

Водачът в международната класация по тенис Новак Джокович призна, че е дал присъствено изявление пред публицист в средата на декември, макар че към този момент е знаел, че има позитивен резултат от проучване за ковид.

Сръбският тенисист разгласи също, че хора от екипа му са попълнили документите при влизането в Австралия и съобщи, че е човешка неточност. На летището в декларацията му е посочено, че не е бил в друга страна в последните 14 дни, до момента в който той е бил в Сърбия и в Испания.

Думите на Джокович пристигнаха в изказване, оповестено в каналите му в обществените мрежи. В него той твърди, че на 16 декември си е направил няколко теста, в това число и PCR. Ден по-късно е бил на събитие с доста деца, като съгласно изявлението му по това време към момента не е знаел, че резултатът му е позитивен.

Сърбинът беше арестуван още с влизането си в Австралия, а визата му беше анулирана. Впоследствие той завоюва в съда, само че във въздуха остават доста въпроси към вероятно нарушение на серия правила както в Сърбия, по този начин и при влизането в Австралия.

Целта на Джокович е да остане и да пази купата си от Australian Open. Това продължава да не е несъмнено, тъйн като остава опцията имиграционният министър да реши визата му още веднъж да бъде анулирана.



Изявлението на Джокович

Искам да се обърна към вас във връзка продължаващата дезинформация за моите действия и наличие на събития през декември след позитивния ми PCR Коронавирус тест. Има дезинформация, която би трябвало да бъде поправена, изключително в полза на огромната угриженост на обществото поради моето наличие в Австралия. И да отговоря на въпроси, които са доста мъчителни и притесняващи моето семейство. Искам да подчертая, че пробвах доста съществено да осигуря сигурността на всички в сходство със отговорностите за тестване.

Посетих баскетболен мач в Белград на 14 декември, след който се разбра, че няколко души са дали позитивна проба за COVID-19. Въпреки че нямах Коронавирус признаци, направих бърз антигенен тест на 16 декември, който беше негативен и от нараснала нерешителност си направих формален PCR тест на същия ден. На идващия ден посетих тенис събитие в Белград, с цел да дам премиите на деца - направих си бърз антигенен тест преди да отида на събитието и той беше негативен. Бях асимптоматичен, усещах се добре и не бях получил уведомление за позитивния PCR тест преди края на събитието.

На идващия ден, 18 декември, бях в моя тенис център в Белград, с цел да извърша някогашен ангажимент за изявление и фотосесия за " Екип ". Отмених всички други задължения с изключение на изявлението за " Екип ". Чувствах се задължен да направя изявлението за " Екип ", тъй като не желаех да подведа журналиста, само че стоях на отдалеченост и носех маска - като се изключи момента на фотографията. След изявлението се прибрах у дома и се изолирах за изискания интервал, само че гледайки обратно, считам, че това беше неверна преценка и одобрявам, че трябваше да пренасроча този ангажимент/

По отношение на декларацията ми за пътешестване, тя беше попълнена от мое име от моя екип, както споделих на имиграционните управляващи при идването ми. Моят сътрудник откровено се извинява за административната неточност в отбелязването на неверния прозорец за предходното ми пътешестване, преди да дойда в Австралия. Това беше човешка неточност и несъмнено не е преднамерено. Живеем в предизвикателно време, в световна пандемия, и от време на време такива неточности се случват. Днес моят екип даде спомагателна информация на австралийското държавно управление, с цел да изясним въпроса.

Реших, че е значимо да изясня дезинформацията, само че няма да върша повече мнения от почитание към австралийското държавно управление, техните управляващи и сегашния развой. Винаги е чест и привилегия да играя на Australian Open. Australian Open е обичан доста от играчи, почитатели и общността освен във Виктория и Австралия, а и по целия свят. Просто желая да имам опцията да се състезавам против най-хубавите играчи в света и да играя пред една от най-хубавите публики в света.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР