Водачът в схемата Стефанос Циципас (Гърция) се класира за четвъртфиналите

...
Водачът в схемата Стефанос Циципас (Гърция) се класира за четвъртфиналите
Коментари Харесай

Циципас се класира на 1/4-финал в Стокхолм

Водачът в схемата Стефанос Циципас (Гърция) се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка в зала в Стокхолм (Швеция) с награден фонд 648130 евро.

Циципас отстрани Максим Креси (САЩ) със 7:6(5), 7:6(12) в първия си мач в конкуренцията в шведската столица от 2018 година, когато той завоюва дебютния си трофей в Тура на АТП.

Гъркът навакса ранно закъснение от 2:4 гейма, а в последвалия тайбрек поведе с 5:0 точки, което се оказа решаващо. Във втората част двамата преобладаваха на сервис и още веднъж се стигна до тайбрек, в който Циципас отрази три сетбола и затвори мача при петата си опция с 14:12 точки.

" Беше много мъчно, тъй като той сервираше чудесно, постоянно намираше линиите и беше доста атресивен. Трябваше да покажа най-хубавото, с цел да се задържа в мача. Радвам се, че и в двата тайбрека, изключително в основните моменти във втория, съумях да намеря точните удари ", разяснява гъркът.

На четвъртфиналите той ще играе против спечелилия от дуела сред защитаващия купата си Томи Пол (САЩ) и представителя на домакините Микаел Имер.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР