Водачът на листата на Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще

...
Водачът на листата на Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще
Коментари Харесай

Бачийски с работещо решение срещу корупцията: Ще я направим забранително скъпа 

Водачът на листата на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ ще упорства за използване на към този момент създадена Стратегия против корупцията

„ За да е сполучлива битката против корупцията в България, би трябвало да я създадем „ забранително скъпа “ за корумпираните. Толкова скъпа, че никой да не е подготвен да заплати цената “. Това показа на среща с бургазлии лидерът на листата на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “, Константин Бачийски, който към този момент 12 години се бори сполучливо с порочни практики на национално и районно равнище. 

Бачийски разполага с създадена система въз основата, на която може да бъде измерен показателят на успеваемост на битката с корупцията в обособените институции. Изготвената „ тактика “ ще подсигурява отбрана на правата и ползите на жителите и ще обезпечи добра среда за външни вложения. 

Според претендента за депутат значима стъпка е приемането на нов закон за КПКОНПИ.

Той уточни като основно изискване за битка против корупцията въвеждането на законови ремонти, които да регламентират десетгодишна възбрана за заемане на общинска или държавна работа на чиновници, за които има доказателства, че са приели рушвет. 

„ Въвеждането на сходни наказания би предиздвикало хората от публичния бранш да се замислят, преди да извършат такова нарушаване на законите “, разяснява лидерът на листата на обединението с номер 12.

По думите на Бачийски, сега доста знакови извършители, които са генератор на корупция се усещат безнаказани. „ След инспекциите от КПКОНПИ доста от проверяваните излизат чисти. Ето за какво от трибуната на Народното събрание споделих, че с досегашното си управление КПКОНПИ е основала доста повече светци, в сравнение с Българската православна черква за последните 100 години “, разяснява още той.

Константин Бачийски е уверен, че в случай че в КПКОНПИ бъдат назначени хора, които да се борят твърдо против този публичен недостатък, то комисията ще проработи в действителност и това ще има възпиращ резултат върху държавните и общинските чиновници.

Водачът на бургаската листа на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ предлага да се вкара наложително образование в държавната и общинската администрация, с цел да могат работещите в тях да придобият същински умения за противопоставяне против корупцията. А всеки жител, който подаде сигнал за случай на корупция, би трябвало да е сигурен и да има гаранции, че ще бъде предпазен и за него няма да има никакви последици.

„ Ако имаме болшинство в идващото Народно заседание, ще можем да осъществяваме пакет от ограничения, с цел да защитим публичния интерес и парите на хората ще отиват още веднъж при хората, а не при двадесет души в страната “, безапелационен е Бачийски. Самият той през последните години стана подстрекател на основни промени в страната, обхващащи и битката против корупцията.

Затова съгласно него е от огромно значение кои ще бъдат хората в ръководството на страната и на локалната власт, тъй като най-важни остават техните претекстове. Дали желаят да се борят против корупцията или желаят да бъдат част от нея.

„ На тези избори е значимо да бъдат определени политици, които в действителност имат воля за битка против корупцията. “ – безапелационен е Константин Бачийски.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР