Водачът на листата на Демократична България за евроизборите Радан Кънев

...
Водачът на листата на Демократична България за евроизборите Радан Кънев
Коментари Харесай

Радан Кънев обяви имотите си

Водачът на листата на " Демократична България " за евроизборите Радан Кънев обви на страницата си във фейсбук какви парцели има и по какъв начин ги е придобил. Кънев се жалва, че откакто влезнал в политиката, към този момент нямал опция да прави положителни пари.

 

Ето доклада му към гласоподавателите:

„ Благодаря за поддръжката на всички, които писаха и се обадиха! Беше приятна изненада.
Сега някои наложителни разяснения, по по този начин настоящите имуществени въпроси:

1. Притежаваме, в фамилна общественост с Деница, много преференциално добито жилище.

Става дума за 75м2+25м2 тераси в Манастирски ливади. Предварителният контракт и 30 000лв. капаро е от 2006г., окончателният и към 75000 лева банков заем против ипотека - 2007г. Много преди да заемам политически позиции, в положителните времена, когато имах време да върша пари...

Сделката е на Акт14, взехме Акт16 чак 2012/13г.

Цената е много добра за интервала, тъй като купихме от компания 50% на родителите на брачната половинка ми. Въпреки това е надалеч над данъчна оценка и над себестойност, с калкулирана облага (което е и наложително от данъчна гледна точка).

2. Притежавам 1/2 от гарсониера в “Хиподрума ”,  придобита през 2007г. с завещание от татко ми, от продажбата на парцел във Варна. Купена е със непокътнато право на прилагане от близка другарка на родителите ми. Тя умря неотдавна, в този момент теглих заем за ремонт.

3. Наследих по 1/6 от три дребни магазина във Варна и 1/6 от апартамент , след 15г. каузи против Община Варна. Тези каузи са и единственият ми принос към това имущество, насъбрано от по-мъдри и спестовни хора.

4. Нова кола не съм купувал в никакъв случай.  Минах през Шкода, Хюндай, два Форда. 

Сега аз отивам на работа с метро (все още живеем не в Ман. Ливади, а в 70м2 на тъстовете ми в Дървеница), а Деница - с RAV4, 2009 набор.

Накратко - оправям се с живота, само че никак не съм богат човек, изключително като се има поради, че още заплащам ипотека и дребният е в частно учебно заведение.  Бедността не е мотив за горделивост.

 

Източник: Фактор.бг
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР