Водачът на листата на БСП за България в Ловеч и

...
Водачът на листата на БСП за България в Ловеч и
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Ще настояваме за специален закон за книгата

Водачът на листата на " Българска социалистическа партия за България " в Ловеч и член на ИБ на партията Вяра Емилова подари в Международния ден на грамотността книги на читалище " Просвета-1901 година ". 
" Тенденцията е все по-тревожна и България към този момент е в дъното на класацията по просветеност измежду европейските страни, което ни лишава и от опцията за развиване, защото в четящите общества икономическият растеж е с 0,12% на година. За това ние от " Българска социалистическа партия за България " продължаваме да се борим за обезпечено висококачествено обучение и просвета ", разяснява Емилова. 
Българска социалистическа партия предлага минимум 5% от Брутният вътрешен продукт да отива за обучение, безвъзмездни учебници за всички от 1 до 12 клас, унищожаване на делегираните бюджети, довели до всеобщо закриване на учебни заведения, тъй като " парите следват ученика ", разясни Емилова. В новия парламент социалистите ще упорстват за проверка на образователните стратегии и на образователното наличие, да не се подменя българската история в учебниците и да не се занижава равнището на образователното наличие.
Нужен е обединен електронен указател за просветителния статус на всяко дете и възпитаник, обгръщане на всички, подлежащи на наложително обучение, в системата, приемането на специфичен закон за книгата и освобождение на книгите от Данък добавена стойност, съблюдаване на стандартите за библиотеките и постоянно закупуване на нови книги, тъй като те са единственото средище в дребните обитаеми места, акцентира Емилова. 
" В тези смутни времена грамотността е капитал и от това зависи бъдещето на България. Имаме потребност от нов Златен век, от бездънен подтик, който да възроди страната ни! ", прикани тя. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР