Водач на лек автомобил, опитал да осуети полицейска проверка и

...
Водач на лек автомобил, опитал да осуети полицейска проверка и
Коментари Харесай

Шофьор блъсна няколко пъти патрулка, хванаха го след гонка в 2 области и яростна съпротива

Водач на лек автомобил, опитал да осуети полицейска инспекция и блъснал неколкократно патрулен автомобил, бе задържан след гонене на територията на две области и оказване на гневна опозиция при задържането, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Вчера към 14.30 часа в Прохода на Републиката, малко след село Вонеща вода, полицейски екип на районно управление (на МВР) - Велико Търново подхванал инспекция на паркиран наоколо до пътното платно лек автомобил " БМВ " с английска регистрация. При приближаването на униформените лидерът запалил мотора и потеглил в посока Гурково.

Последвало гонене, при което неведнъж униформените подавали звукови и светлинни сигнали за прекратяване на придвижването. Шофьорът освен не извършил полицейското предписание, само че и блъснал неведнъж странично служебния автомобил , пробвайки се да го измести от пътното платно.

За благополучие няма потърпевши, а от ударите е спукана гума на полицейската кола. Незабавно лекият автомобил бил разгласен за търсене в цялата страна.

В търсенето на водача се присъединили и чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ямбол. Малко по-късо автомобилът бил открит зарязан в региона сливенското село Крушаре . В хода на оперативните дейности е открита самоличността на лидера - 28-годишен гражданин на Ямбол.

При подхванатите дейности по задържането му в Ямбол той е оказал гневна опозиция, опитал е да избяга и да се укрие. Задържан е наоколо до регионалния град и през днешния ден следва предаването му на ОДМВР - Велико Търново

По случая е стартирано следствено дело под наблюдението на Районна прокуратура в старопрестолния град, а в ОДМВР - Ямбол е формирано досъдебно произвеждане за оказана опозиция на орган на реда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР