Вобластите Бургас, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Силистра, Русе, Стара Загора

...
Вобластите Бургас, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Силистра, Русе, Стара Загора
Коментари Харесай

COVID-19: В кои области се отчита повишаване на заболеваемостта

Вобластите Бургас, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Силистра, Русе, Стара Загора и София - град   се регистрира повишение на заболеваемостта от COVID-19, демонстрират днешните данни, оповестени на уеб страницата на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Най-висока е заболеваемостта в областите Силистра - 118 на 100 хиляди души население, и в Бургас и Русе - по 88 на 100 хиляди.

Най-ниска заболеваемост от коронавирусната зараза се регистрира в област Кърджали - 6 на 100 хиляди.

При последното анализиране на 94 клинични проби със SARS-CoV-2, взети от пациенти от шест области в страната, при всички е открит разновидността Омикрон и негови подварианти, в това число три подварианта, които са дефинирани от Световната здравна организация като " разновидности с нараснал интерес " -  EG.5.1 при трима пациенти, XBB.1.16 при трима пациенти, XBB.1.5 при двама пациенти.

При останалите са открити други подварианти. 

Новите доказани случаи на ковид у нас за последното денонощие са 550, сочат данните в Единния информативен портал. Те са открити посредством 3 383 PCR и антигенни теста, което значи, че делът на позитивните резултати е 16,2%.  В болница към днешна дата са 334 души с диагноза COVID-19, от които 19 са в интензивно поделение. Новопостъпилите в лечебно заведение са 62, като 59,68 от тях не са били имунизирани. Починали са осем души с доказана коронавирусна зараза през последното денонощие. Излекуваните са 227. Активните случаи все още са 4 342.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР