Внуците на най-ярката комунистическа номенклатура от времето на Тодор Живков

...
Внуците на най-ярката комунистическа номенклатура от времето на Тодор Живков
Коментари Харесай

Честито на Промяната! Внукът на главния прокурор от Възродителния процес стана зам.-кмет на Терзиев

Внуците на най-ярката комунистическа номенклатура от времето на Тодор Живков овладяват столичната община на европейска България, член на Европейски Съюз и НАТО.

 

След като внукът нацяло съсловие генерали от Държавна сигурност Васил Терзиев стана кмет на София, през днешния ден той назначи за собствен заместник Никола Лютов, внук на основния прокурор на България по време на Възродителния развой Костадин Николов Лютов (1981-1986), е видно от справката, която направи Епицентър. бг.

Костадин Лютов от 1981 до 1986 година е кандидат-член на Централен комитет на Българска комунистическа партия, а от 5 април 1986 до гибелта си на 3 май 1987 година е член на Централен комитет на Българска комунистическа партия - топ номенклатурата на комунистическата партия.

 

По остаряла традиция и двамата внуци носят имената на своите изтъкнати предшественици.

 

Васил Терзиев е внук на ген. Васил Терзиев, шеф наТрето ръководство на Държавна сигурност (ВКР-ДС) цели 20 години - от 1953 до 1973 година Бащата на настоящия столичен кмет Александър Терзиев, също е кадър на Държавна сигурност. Офицер от комунистическите служби е и неговият чичо - Павел Терзиев. Картината добавя братът на дядо му - Тодор терзиев - шеф на ръководство на Държавна сигурност.

 

Никола Лютов е внук на Костадин Николов Лютов, комунистическия прокурор.

 

За него проф. Велко Вълканов (кандидат за президент, подсилен от Българска социалистическа партия, през 1992 година, дълготраен народен представител от Българска социалистическа партия - б.р.) написа: „ Лютов участвува и в заговора против Я. Янков. Като основен прокурор той прояви грубост, която излизаше отвън мярката на справедливостта. Неприятно ми е да го кажа, само че истината въпреки всичко е такава: когато Лютов умря, доста от юристите не прикриваха насладата си. За да изразят отношението си към него, използваха думи, които не бих желал да пресъздавам. "

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР