Внушителен ръст от над 46% на годишна база на общия

...
Внушителен ръст от над 46% на годишна база на общия
Коментари Харесай

Силен ръст на Бош в България за 2019 и предпазливи прогнози за 2020

Внушителен растеж от над 46% на годишна база на общия размер на консолидираните продажби за 2019 регистрира за България водещият международен снабдител на технологии и услуги Бош. В цифрово изражение общият размер на консолидираните продажби е в размер на 297 млн. лева (152 млн. евро).

Почти 100% растеж за година бележи и различен индикатор - броят на чиновниците на Бош в България, който към 31 декември, 2019 година към този момент е 430 души.  

Силните резултати се дължат най-много на увеличеното търсене на продуктите и услугите на компанията, както и на бързия процес на интензивностите за разработка на програмен продукт. " България продължава да бъде значим пазар за Бош, което се удостоверява от скоростното разгръщане на новосъздадения ни Инженеринг Център в София, който се оформя като световен хъб за самостоятелно шофиране и изкуствен интелект “, коментир Михай Болдижар, общоприет шеф на Роберт Бош ЕООД и представител на Група Бош в България.

Прогнозите на Бош България за актуалната бизнес година обаче са внимателни на фона на неочаквания локдаун, породен от международната пандемия от ковид. „ Очакваме предизвикателна година, в това число и в България, само че все пак продължаваме да насочваме всичките си старания към локалния пазар и развиването на дълготрайния му капацитет. “, добавя Болдижар.

Групата ще продължи да поддържа дълготрайния си стратегически курс, който включва амбициозни цели за запазване на климата и насърчаване на дейностите за разширение на устойчивата подвижност, удостовери и изпълнителният шеф на Бош Фолкмар Денер. Конгломератът ще осъществя задачите си за световни дейности в региона на климата до края на 2020, като реализира въглероден неутралитет във всичките си 400 местоположения по света. Освен това Бош си слага за цел да направи дейностите нагоре и надолу по веригата на цената допустимо най-неутрални във връзка с климата - до 2030 година се чака обвързваните излъчвания (обхват 3) да спаднат с 15%. Нещо повече, компанията възнамерява да сплоти експертизата си от над 1000 лични плана за енергийна успеваемост в нова консултантска компания под името „ Bosch Climate Solutions “ – „ Бош Решения за климата “. Тъй като дейностите за запазване на климата форсират структурните промени в редица браншове, водородът става все по-голям както за автомобилната промишленост, по този начин и за строителните технологии. За тази цел Бош работи с сътрудници за усъвършенстването на мобилните и неподвижни горивни кафези. Що се отнася до подвижността, значимо съгласно Денер е необятното нахлуване на технологиите, което дефинира пътя към устойчива подвижност освен посредством електрическите акумулатори, само че като взема поради и ефикасните мотори с вътрешно горене и най-много възобновимите синтетични горива и горивните кафези.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР