Вносът на зърно, както и на слънчоглед и сухо мляко,

...
Вносът на зърно, както и на слънчоглед и сухо мляко,
Коментари Харесай

Гечев: Вносът на зърно от Украйна не се разпределя справедливо в страните от ЕС

Вносът на зърно, както и на слънчоглед и изсъхнало мляко, от Украйна сега стопира в избрани страни, а ние настояваме за заслужено систематизиране в целия Европейски съюз. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ служебният министър на земеделието Явор Гечев.

Те още веднъж упорстват да бъде предпазено родното произвеждане

Той удостовери, че България също може да ограничи вноса на зърно от Украйна, както направиха Полша и Унгария. Министърът напомни, че сме поискали Европейската комисия да вземе решение по този проблем още септември 2022 година

Причината - отбрана на личния си селскостопански бранш

„ Ние към този момент 6 месеца чакаме Европейска комисия да реши – на най-високо равнище е повдигано този въпрос. Какво да създадем, да оставим българските фермери да банкрутират “, разяснява Гечев. Министърът акцентира, че е отчаян от извялнеието на представител на Европейска комисия, че „ комерсиалната политика на Европейски Съюз е изключителна подготвеност на цялата общественост “.

Включиха се земеделци от 12 области

Земеделският министър счита, че новият парламент ще одобри предлагането на служебното държавно управление да се вкара таван на надценките на някои хранителни артикули.

„ Дадохме задоволително положителни образци за изкривяването на пазара. Мисля, че към този момент е назрял моментът. Икономиката се нуждае от избрани регулации, тъй като в случай че няма такива, пазарните способи се нарушават “, посочи земеделският министър.

Гледайте целия диалог във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР