Възможно ли е градският транспорт у нас да се движи

...
Възможно ли е градският транспорт у нас да се движи
Коментари Харесай

Екологичен автобус използва 9 кг водород за 100 км, отпадъчната вода дори може да се пие

Възможно ли е градският превоз у нас да се движи не с гориво, а с водород? И знаете ли, че единственото отпадъчно вещество на водородните горивни кафези е вода, която е толкоз чиста, че става за пиянство?

У нас се организира самодейността " Български водородни дни ", а Станчо Станчев ни сподели по какъв начин наподобява и по какъв начин се движи водороден рейс. Пътническото транспортно средство няма шумозаглушител.

Той има електромотор и се задвижва напълно от водород. Зарежда се за 10 минути дневно и стига до 400 км пробег. За 100 км харчи 9 кг водорд,

 Автокъщи разпродават на безценица колите, изпотрошени от градушката 2 мин. Автокъщи разпродават на безценица колите, изпотрошени от градушката Етиен Леви ще бъде народен представител от 6 мин. Етиен Леви ще бъде народен представител от " Величие ": Достатъчно зрял съм, с цел да вляза в такова премеждие Доц. Кунчев: Тигровите комари са рискови, само че не по-малко рискови са и други 3 мин. Доц. Кунчев: Тигровите комари са рискови, само че не по-малко рискови са и други Да пазим околната среда: Започва самодейността „ Зелената седмица “ 3 мин. Да пазим околната среда: Започва самодейността „ Зелената седмица “ Мюсюлманите честват Курбан Байрам 2 мин. Мюсюлманите честват Курбан Байрам Първото евросело у нас с близо 50% изборна интензивност: Тук е прелестно, ние сме си европейци 2 мин. Първото евросело у нас с близо 50% изборна интензивност: Тук е прелестно, ние сме си европейци Автокъщи разпродават на безценица колите, изпотрошени от градушката 2 мин. Автокъщи разпродават на безценица колите, изпотрошени от градушката Етиен Леви ще бъде народен представител от 6 мин. Етиен Леви ще бъде народен представител от " Величие ": Достатъчно зрял съм, с цел да вляза в такова премеждие Доц. Кунчев: Тигровите комари са рискови, само че не по-малко рискови са и други 3 мин. Доц. Кунчев: Тигровите комари са рискови, само че не по-малко рискови са и други Да пазим околната среда: Започва самодейността „ Зелената седмица “ 3 мин. Да пазим околната среда: Започва самодейността „ Зелената седмица “ Мюсюлманите честват Курбан Байрам 2 мин. Мюсюлманите честват Курбан Байрам Първото евросело у нас с близо 50% изборна интензивност: Тук е прелестно, ние сме си европейци 2 мин. Първото евросело у нас с близо 50% изборна интензивност: Тук е прелестно, ние сме си европейци

„ Нашата съществена задача е да разрушаваме легенди. Единият мит е „ Водород и бомба “. Атомната бомба не е атомна, а тритиева. Водородът е най-лекият детайл – 14 пъти по-лек от въздуха и даже да има някъде теч, водородът просто излетява. От 2012 година в Европа към този момент има 300 рейса, които се движат, и няма нито един случай “, изясни професор Дария Владикова.

„ Такъв рейс издва за първи път в България “, уточни доцент Благой Бурдин.

Инициативата “Български водородни дни “ се провежда от 16 до 26 юни в три български града – София, Пазарджик и Стара Загора.

Поредицата от събития е част от европейската акция за разпространение на водородната електромобилност в Югоизточна Европa. Тя има за цел да увеличи публичната информираност за предимствата на водородния електрически транспорт като чиста, ефикасна и налична форма на превоз. Организатор на самодейността в България е Институтът по електрохимия и енергийни системи (ИЕЕС) ''Академик Евгени Будевски “ към Българска академия на науките.

От 18 до 20 юни водородният рейс ще се движи гратис по тролейбусна линия Номер 9 в София.

На 21 юни рейсът ще  участва във ''Водороден информативен ден'' в Пазарджик, след което ще се насочи за Стара Загора.

На 24 юни в Тракийския университет в Стара Загора ще се проведе ''Образователен водороден ден'' с демонстрации на водородните технологии,  а на 25 юни –  “Национален водороден конгрес ”, в който присъединяване ще вземат представители на Европейската комисия, “Водород Европа ”, Съвместно дружество “Чист водород “, водещи интернационалните компании в региона на водородните технологии, политици, академична общественост, локална власт и общност, означават от Българска академия на науките.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР