Вносът на автомобили в Китай се сви през юни с

...
Вносът на автомобили в Китай се сви през юни с
Коментари Харесай

Вносът на автомобили в Китай се сгромоляса

Вносът на коли в Китай се сви през юни с цели 87,1% по отношение на година по-рано, достигайки едвам 15 хиляди броя, защото производителите са забавили доставките в очакване на влязлото в действие през юли понижаване на митата за задгранични коли, демонстрират данни на Асоциацията на дилърите на коли в Китай (CADA), представени от организация Ройтерс.

Данните от CADA, оповестени в понеделник от локални медии, също по този начин демонстрират, че общите продажби на импортирани в Китай коли през първата половина на 2018-а година са намалели с 22,1% на годишна база до 451 971 автомобила.

През май Китай разгласи, че ще понижи доста от 1-ви юли митническите цените за импорт на задгранични коли и на части за тях до 15% от 25%. През юли обаче управляващите в Пекин покачиха фрапантно митата за колите, внасяни от Съединените щати, до 40% на фона на възходящото комерсиално напрежение с Вашингтон.

"Юни беше най-засегнатият месец ", съобщи Ван Цун, който е шеф на комисията за вноса на Асоциацията на автомобилните дилъри на Китай. "Много търговци на коли отложиха поръчките си за импорт и взеха решение да не внасят до 1-ви юли ", уточни той.

Според данни на CADA, през предходната година Китай е внесъл 1,25 милиона автомобил.

Оповестените през май митнически съкращения подтикнаха доста производители на коли като японската Toyota Motor Corp да разгласят тогава, че ще обмислят поправяне на цените си на дребно за Китай, с цел да дават конкурентни предложения на клиентите.

Фирми като BMW и Ford обаче, които бяха засегнатите от по-високите мита върху колите, внасяни от Съединени американски щати, разгласих, че биха предпочели да понесат удар във връзка с тяхната доходност (по отношение на печалбите), в сравнение с да покачват напълно цените на създадените в техните американски фабрики коли, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР