Вниманието и на "Гранична полиция", и на Българската армия нито

...
Вниманието и на "Гранична полиция", и на Българската армия нито
Коментари Харесай

Вижте как армейските спецчасти пазят границата от мигранти

Вниманието и на "Гранична полиция ", и на Българската войска нито за секунда не е било отклонено от защитата на границата. Възприемаме тази задача извънредно съществено, е декларирал министърът на защитата Красимир Каракачанов наоколо до българо-турската граница в Малко Търново, представен от пресцентъра на Министерството на защитата.

На място министър Каракачанов се е срещнал с работата на Специалните сили, които са създали проява пред представители на медиите и на локалната власт на дейностите си по въздържане на незаконни емигранти при нахлуване на територията на Република България.
12
"Доволен съм от положителната съгласуваност сред Министерство на вътрешните работи и Министерството на защитата, когато става въпрос за осъществяване на такава виновна задача, каквато е защитата на границата. Ние сме длъжни да си пазиме страната ", е подчертал още министър Каракачанов.

По думите му армията ще остане на границата, до момента в който "Гранична полиция " има потребност от подкрепяне, и до момента в който българското общество има нужда да бъде защитавано. Разработени са проекти и има подготвеност при нужда и поява на огромни маси мигранти "Гранична полиция " да бъде усилена с до 2 700 военнослужещи с близо 500 единици техника, показват от МО.
12
Военнослужещите, които извършват задания на границата, имат потребност от още техника, инсталация за нощно виждане, спомагателна екипировка за персонална отбрана. До момента армията извършва дилемите по защита на границата със личната си техника като в разноските не се регистрира амортизацията й, а плановете за осъществената работа не включват да вземем за пример средства за гориво и смазочни материали. Със средства от Европейския съюз за защита на границите ще бъде доставено огромно количество джипове и се надяваме част от тях да отидат за армията, е показал Каракачанов.
12
Министърът е съобщил, че следва да се усили съставът на Специалните сили и да се сътвори Командване на Силите за специфични интервенции, както и на една нова група за специфични интервенции към него в региона на столицата.

Командирът на Специалните сили бригаден военачалник Явор Матеев е показал, че напоследък е засилен ползата към формированието. През миналите две години са признати на работа забележителен брой военнослужещи. Обявен е конкурс за последните 28 вакантни места, който ще завърши през декември, е споделил той. В последните години доста е усъвършенствана въздушно-десантната подготовка, направено е доста, само че към момента има потребност от нова автомобилна техника, средства за разузнаване, средства за самостоятелна отбрана, е декларирал още бригаден военачалник Матеев.
12
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР