Внимание, български туристи - една от хитовите дестинации по време

...
Внимание, български туристи - една от хитовите дестинации по време
Коментари Харесай

Внимание! Любимият остров на българите пламна с COVID-19

Внимание, български туристи - една от хитовите дестинации по време на пандемията пламна в плен на COVID-19. Става дума за Занзибар.
Танзанийският президент Джон Магуфули, който беше декларирал в средата на предходната година, че неговата страна е свободна от вируса с помощта на молебствия, призна с половин уста, че има респираторно заболяване. Той прикани за три дни на молебствия, предадоха международните организации.
Вчера BBC заяви, че е умрял вицепрезидентът на полуавтономния остров Занзибар - Сейф Шариф Хамад. Не бе посочена повода за кончината му. Новината пристигна три седмици откакто неговата партия, която е опозиционна, заяви, че той се е заразил с ковид.
Часове по-късно бе обявено, че министърът на финансите на Танзания Филип Мпанго е бил признат в болница. Причината за хоспитализацията не бе посочена.
От началото на пандемията Танзания омаловажава заплахата от ковид. През последните седмици обаче в страната има вълна от смъртни случаи, които публично се приписват на пневмония.
На погребението на началника на президентската канцелария Джон Киджази, умрял преди два дни, още веднъж без да е посочена повода, президентът на Танзания за първи път загатна за COVID-19, без да спомене категорично заболяването.
"Когато тази респираторна болест се появи предходната година, ние спечелихме, тъй като поставихме Бог преди всичко и взехме и други ограничения. Сигурен съм, че ние ще победим още веднъж, в случай че създадем същото ", съобщи Магуфули.
"Тези заболявания, включително и тази респираторна болест, съществуват и те убиха повече хора в другите страни. Всички ние ще умрем, било то дали от тази болест, от малария или от друго заболяване. Може би нещо сме съгрешили пред Бог. Нека се върнем още веднъж към него ", съобщи танзанийският президент.
Той увери, че в страната няма да бъде въвеждан никакъв локдаун, и прикани: "Нека да продължим да слагаме Бог преди всичко и да взимаме ограничения ".
Въпреки че маските са табу в Танзания, доста хора, участвали на днешното заравяне, измежду които и някогашният президент Джакая Киквете, си бяха поставили такава. Все по-често по улиците в Танзания се виждат хора с маска. Предпазните средства към този момент се продават и в лечебни заведения и от амбулантни търговци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР