Внезапно прекъсване на електрозахранването се превърна в кошмар на най-натовареното

...
Внезапно прекъсване на електрозахранването се превърна в кошмар на най-натовареното
Коментари Харесай

Кошмар заради прекъсване на тока на най-натовареното летище в света

Внезапно спиране на електрозахранването се трансформира в " призрачен сън " на най-натовареното летище в света , оповестяват АП и други медии.

Повече от 1000 полета бяха приземени в американския град Атланта дни преди началото на коледната почивка. Хиляди хора са блокирани на летището.



Часове след спирането на тока управляващите оповестиха, че електричеството е изцяло възобновено на Летище Атланта-Хартсфийлд Интернешънъл.

Електрозахранването прекъсна към 13,00 часа локално време в неделя . Това докара до анулация и пренасочване на вътрешните и интернационалните полети .

 Снимка 329548
Източник:

Американската самолетна компания Delta, която е с най-голямата база в Атланта, беше най-засегната. До вечерта Delta анулира съвсем 800 полета и други 250 за през днешния ден . Вероятно компанията ще възвърне всички полети до вторник.

От електроразпределителната компания Georgia Power оповестиха в известие, че пожар е нанесъл съществени вреди на подземно електрическо оборудване , засягайки електрическа подстанция, която обслужва летището. Не е известна повода за пожара.

 Снимка 329546
Източник:

Летището, което обслужва 104 милиона пасажери на година, е най-натовареното в света. Всекидневно то обслужва приблизително по 275 000 пасажери. Близо 2 500 самолета изхвърчат и кацат всеки ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР