Внезапно почина Анна Монова, директор на Театър 199 Валентин Стойчев.Тя

...
Внезапно почина Анна Монова, директор на Театър 199 Валентин Стойчев.Тя
Коментари Харесай

Внезапно почина Анна Монова, директор на Театър 199

Внезапно умря Анна Монова, шеф на Театър 199 " Валентин Стойчев ".

Тя е най-дълго управлявалият шеф в 59-годишната история на театъра.

" Ръководи с доста деликатност, невиждана безрезервност, любов, темперамент, колегиалност и професионализъм сакралната камерна сцена.
Нейният живот бе „ Театър 199 ", споделят сътрудниците ѝ, представени от Българска телеграфна агенция.

През последните 20 години Анна Монова участва в подготовката и реализацията на голям брой планове, свързани с активността на театъра.

„ Има безспорен принос в реализирането на едни от най-успешните спектакли в театралното изкуство, както и към всички награди, с които е удостоен „ Театър 199 “ в последните 17 години. Под нейно управление „ Театър 199 “ продължи да бъде един от най-привлекателните театри за създатели и аудитория “, показват от екипа.

Анна Монова е родена на 24 май 1964 година Завършва ССХУ за театрални фрагменти в Пловдив, компетентност „ Сценична организация “, а по-късно СУ „ Св. Климент Охридски “, компетентност „ Българска лингвистика “. Има редица спомагателни квалификации и образования.

Професионалното ѝ развиване стартира като помощник-режисьор в театъра на НАТФИЗ. След това стартира работа в „ Театър 199 “ като артистичен секретар, заместник-директор, а след гибелта на Валентин Стойчев през 2007 година поема поста шеф.

На публична гала на годишните награди „ Икар “ през 2015 година и 2018 година „ Театър 199 “ е отличен с премия на Министерство на културата за високи достижения в региона на театралния мениджмънт, маркетинг и креативната активност. От 2013 година е член на Националния съвет на съдружие БАРОК (Българска асоциация на работодателите в региона на културата).

Поклон пред паметта ѝ!
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР