Пиарката на Народния театър Иван Вазов Велислава Кръстева официално съобщи,

...
Пиарката на Народния театър Иван Вазов Велислава Кръстева официално съобщи,
Коментари Харесай

На раздяла с Народния театър Велислава Кръстева цитира Еклесиаст

Пиарката на Народния спектакъл " Иван Вазов " Велислава Кръстева публично заяви, че през днешния ден е бил последният ѝ работен ден там.

" От 1 март не съм част от екипа на НТ “Иван Вазов ”. За мен беше чест ", написа тя във фейсбук профила си.

Непотвърдената информация, че Кръстева е подала молба за овакантяване след траялия няколко месеца скандал в културната институция. 

Съобщението за решението си тя е придружила с известен откъс от Библията - Еклесиаст.

" Има време за всяко нещо и несъмнено време за всяко желание под небето: време за раждане и време за умиране; време за втълпяване и време за премахване на насаденото; време за ликвидиране и време за изцеляване; време за срутване и време за градене; време за плачене и време за смеене; време за жалеене и време за танцуване; време за мятане на камъни и време за събиране на камъни; време за прегръщане и време за възпиране от прегръщане; време за търсене и време за изгубване; време за бранене и време за изхвърляне; време за късане и време за шиене; време за мълчане и време за говорене; време за обичане и време за мразене; време за война и време за мир.

Еклесиаст 3:1-8 VBG "



Напрежението в Народния спектакъл стартира в края на ноември с надрасканата врата на кабинета на Кръстева с надписи " Пиар на Движение за права и свободи " и апели да си тръгне. По-късно основният режисьор на театъра Александър Морфов обществено разгласи, че това е негово дело като изясни, че е протестна акция поради обвързаността на пиарката с Движение за права и свободи. Велислава Кръстева е била народен представител, зам.-министър от Движението и дълготраен партиен пиар. Гневът на Морфов се събудил след нейна поява един до друг с Ахмед Доган при неговото гласоподаване на изборите на 2 октомври.

Драмата се разрасна, в нея се намеси и към този момент някогашният министър на културата Велислав Минеков (единствен заменен в новото служебно правителство), задълбочи се спорът на Морфов с шефа на театъра Васил Василев, а креативният състав на културната институция също се раздели и поддържа двете позиции, заваляха подписки в поддръжка и с претенции за оставки, а част от актьорите в края на предходната година отидоха на крайници при Радев да бранят шефа си и да молят да махне Минеков. Новият министър на културата Найден Тодоров изясни, че назначените инспекции в театъра не са разкрили административни нарушавания, само че шефът е взел поредност от неправилни решения. Тодоров разгласи, че ще се търси разговор сред страните и ще диалога с всяка от тях.

В края на предходната седмица се разбра, че Василев е предложил нова конструкция, в която длъжностите и на пиар, и на основен режисьор ги няма. Но тя е била върната от министъра за корекции. Морфов разгласи, че очаквал да лъде уволнен.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР