Внезапната висока температура, рязко начало, симптоми, които настъпват за няколко

...
Внезапната висока температура, рязко начало, симптоми, които настъпват за няколко
Коментари Харесай

Д-р Николова: Внезапното начало и бързото разгръщане са характерни за грипа

Внезапната висока температура, внезапно начало, признаци, които настъпват за няколко часа – това е особено за грипа, за разлика от коронавирусната зараза, при която клиничната картина се разпростира последователно и по-плавно. Това сподели пред Nova News общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова, член на УС на БЛС.

По думите й би трябвало да се вземе проба за проучване, с цел да се удостовери инфекцията. Д-р Николова напомни, че маската е средство, което ни защищава от всички респираторни болести.

Тя сложи акцент и върху нуждата от прецизно поддържане на домашната хигиена.

„ Събирането на прахуляк, влажното разчистване на пода и дезинфекцията имат значение. Трябва да се проветрява постоянно, с цел да има по-малко вирусен товар “, предложи лекарката.

Тя акцентира, че в едно помещение могат да се заразят няколко души, в случай че има един болен, и изясни, че при настъпило заболяване е значимо да се стартира с повече течности, плодове и витамини, имуностимулатори по преценка на персоналния доктор. Тя бе безапелационна, че не би трябвало да се стартира самолечение с антибиотици.

Д-р Николова се спря и на тематиката за ваксинопрофилактиката на грипа. В България все вършим епидемии от болести, които се профилактират с ваксини “, разяснява тя.

Заради имунизационната стратегия за сезонния грип възрастните у нас са предпазени с ваксини, добави лекарката и изясни, че към този момент трета година слага ваксини и всички, които е ваксинирала първата година, демонстрират интерес и по-късно.

Грипът не би трябвало да се подценява, тъй като изключително при хора с хронични болести постоянно могат да се появят затруднения от страна на респираторната система да вземем за пример, предизвести още лекарката.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР