Внесохме вот на недоверие за провал на правителството в сектор

...
Внесохме вот на недоверие за провал на правителството в сектор
Коментари Харесай

БСП с вот на недоверие за провал в отбраната

Внесохме избор на съмнение за неуспех на държавното управление в бранш " Национална сигурност и защита ", подкрепени от Има Такъв Народ и " Възраждане ". Българска социалистическа партия го инициира преди локалните избори. Внасяме го, тъй като проблемите се изострят, измежду част от претекстовете е и Шенген, който и стопанската система, и жители чакаме ", съобщи през вчерашния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в Народно събрание.
По думите й е значимо да се проведат диспути, след който да се подхващат ясни и безапелационни ограничения за решение на проблемите в сигурността и защитата на страната. Нинова  дефинира като укоримо държание неналичието на кворум за провеждането на съвещание на Народно събрание, защото следва гледането на значими данъчни закони и на главния закон, който касае всички - бюджета за 2024 година Българска социалистическа партия ще внесе своите оферти, следвайки двете линии на бюджетната си политика, свързани с развиването на стопанската система и обществени оферти, измежду които майчинството през втората година да се изравни с минималната работна заплата, която нараства, увеличение на вдовишките пенсии. Коментарът на Нинова е във връзка проваленото съвещание на Народното събрание поради липса на кворум откакто ГЕРБ и Движение за права и свободи не влязоха в пленарната зала.
" Вот най-ярко илюстрира неспособността на това държавно управление да отговори съответно на провокациите пред страната ни. Виждате, геополитическите рецесии се ускоряват. Вместо обаче да обезпечава непоклатимост и успокоение, ръководещите способстват с дейностите си тези рецесии да ни обиден директно ", съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров след внасянето на вота.
Най-големият грях на сглобката е, че продължава да разделя нацията под неразбираем диктат и непознати ползи, съобщи Зафиров. Той сподели фотография от оградата на границата. " Това е положението на преградното оборудване на българската граница. Всички ограничения, които бяха обещани за възстановяване положението на оборудването, за сигурността на границата - не се случиха. Липсват обещаните 1200 гранични служители на реда - министър Тагарев отговори, че ще изпрати 50 боеца да охраняват границата. Това е илюстрация на безсилието на настоящето нездравословно за България ръководство ", изясни Зафиров.
По думите на зам.-председателя на Българска социалистическа партия продължава кадровата отпадналост на Българската войска - проблем, по който ръководещите също бездействат.
Според Зафиров решението на кабинета за закупуването на новите бойни машини " Страйкър " без решение на Народно събрание е в несъгласие на законовата рамка, призната през 2018 година, която споделя, че сумата би трябвало да бъде 1,450 милиарда лева
" Военно-промишлен комплекс е оставен настрана от процесите на превъоръжаване и рационализация на Българската войска. Дали се прави съзнателно или в непознат интерес, следва да разберем, само че в последна сметка не се употребява този голям капацитет, който има нашия ВПК. В същото време ще бъдем принудени да купуваме въоръжение от външни снабдители. Още едно доказателство, че това държавно управление взима решения под някакъв различен напън ", разяснява Зафиров. Големият грях на сглобката е, че продължава да разделя нацията, а това също е детайл на националната сигурност, счита Зафиров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР