Внесохме вот на недоверие срещу правителството, защото политиката му в

...
Внесохме вот на недоверие срещу правителството, защото политиката му в
Коментари Харесай

Костадинов: Внесохме вот на недоверие зарад катастрофалната политика в енергетиката

Внесохме избор на съмнение против държавното управление, тъй като политиката му в региона на енергетиката е пагубна за България, съобщи в " Още от деня " водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Изпращането на териториалните проекти в Брюксел е заличаване на българската въглищна и минна промишленост и обрича България на импорт на електрическа енергия, на скок на цените на тока в пъти, може би още от идната година ".

Попитан какво плануват текстовете на териториалните проекти, Костадинов уточни: закриват се 27 000 работни места до 2035 г.; в интервала 2024 - 2030 ще бъдат закрити 80% от работните места и 70% от мощностите на ТЕЦ-овете. Дори да има учредения за затваряне на ТЕЦ-ове, не се основава енергийна опция за България, разяснява още той.

Лидерът на " Възраждане " съобщи, че мините могат да работят още 77 години, като се базира на експертизи, съгласно които в Маришкия басейн има още 2 милиарда тона въглища. Компенсациите в териториалните проекти за затварянето на мощности също са незадоволителни:

" Стойността на ТЕЦ-овете, въглищните комплекси и мините е сред, 40 и 50 милиарда лева Същевременно закриваме и получаваме като отплата 10% от това, което имаме сега ".

Предлагаме опазване на ТЕЦ-овете и разширение на техния потенциал до 2100 година, до момента в който има потенциал и въглища. Настояват евакуиране на териториалните проекти и отвод от Зелената договорка. Трябва да предоговорим и въглеродните квоти, тъй като България е енергийно бедна страна.

Според Костадинов внасянето на избор на съмнение не е " упражнение ", въпреки трите партии, които го оферират, да не събират болшинство. Коментира и позицията на Бойко Борисов, който също подлага на критика ръководството:

" Другата седмица на дебатите аз ще го запитвам за какво хем мисли като нас, хем няма да смъква държавното управление ".

Известено е, че има политически представители в организацията на митингите на енерегитиците и миньорите и въпросът е за какво няма повече - работата на политиците е да бъдат при тези, които съставляват, сподели още Костадинов.

Вижте диалога във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР