Внесохме 17 закона свързани с плана за възстановяване, приети са

...
Внесохме 17 закона свързани с плана за възстановяване, приети са
Коментари Харесай

Пеканов: Няма риск от загуба на парите по Плана за възстановяване

Внесохме 17 закона свързани с проекта за възобновяване, признати са единствено 5. Може би ще ни трябват още 2-3 Народното събрание, с цел да се одобряват всичките, изясни вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов в ефира на bTV.

Той изясни още, че за момента няма риск от загуба на парите по проекта за възобновяване, само че има риск от закъснение на планове.

Относно закона за правосъдната промяна, който не съумя да мине на второ четене в правната комисия, Пеканов разяснява, че не знае дали е повече повече сърдит или обезверен. Този закон също е значим, с цел да получим второто заплащане по проекта, което е на стойност от 724 млн. евро.

" Истината е, че в Народното събрание няма болшинство, както и никакво предпочитание да минат законите, които са най-важни за всички ни. Корупцията е нещо ужасно, изяжда държавният запас, води до беднотия, това е камшик, който ни стопира към икономическо развиване ".

Днес станахме очевидци на това по какъв начин Народното събрание отсрочи закона за правосъдната промяна, който е заложен в проекта за възобновяване. Отложиха го за в миналото, само че не в този момент.

" Ако в действителност имаха предпочитание, щяха да го одобряват, само че те не желаят, вижте по какъв начин бързо върнаха хартиената бюлетина, за няколко дни ". разяснява Пеканов.

Зад приемането на тези закони, стоят милиарди, които чакаме по проекта за възобновяване. Като сподели, че през ден му звънят от Брюксел да го питат, дали е минал механизма за следствие на основния прокурор.

Според него това е промяна, която би трябвало да създадем за себе си, не толкоз за парите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР