Внесен обвинителен актПарите били в плик в чантаПрокурор при Софийска

...
Внесен обвинителен актПарите били в плик в чантаПрокурор при Софийска
Коментари Харесай

Съд за товарачи от летището, прибрали 9000 паунда

Внесен обвинителен акт
Парите били в плик в чанта

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт против трима служащи на Летище София, които отмъкнали 9000 паунда от чанта с багаж.

Кражбата станала в края на юли м. година Д. И., Т. Д. и Б. С. били товаро-разтоварачи на багажа на пистата. На тримата им се паднало да смъкват куфарите на пасажерите от полет от Лондон до София. Д. И. видял, че в непряк джоб на чанта има плик.

Бързо го взел и като го отворил му светнали очите - вътре имало 9000 паунда (20 929,95 лева). Колегите му обаче го забелязали. За да им затвори устите Д. И. дал на единия 3000 паунда, а на другия - 2000 паунда. Останалите ги прибрал за себе си.

Работниците обаче бързо били разкрити и по случая било формирано досъдебно произвеждане. В хода на следствието са направени експертизи и са разпитани очевидци. При изясняването на случая станало ясно, че собственичката на парите била платила авансово 50 евро, с цел да може този багаж да мине за ръчен. Той обаче се оказал прекомерно тежък и по този начин попаднал в товарния отсег на самолета.

Предстои делото против тримата товарачи да стартира в Софийски областен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР