Всичко, което твърдят и момчетата, и служителите, които са били

...
Всичко, което твърдят и момчетата, и служителите, които са били
Коментари Харесай

Калин Стоянов за полицая, стрелял по момче: Това е некомпетентна и непрофесионална работа

Всичко, което настояват и момчетата, и чиновниците, които са били там, е в развой на изясняване. Стрелялият служител на реда е отхвърлен. Това разгласи вътрешният министър Калин Стоянов по случая със стрелбата в Плевен. Образувано е досъдебно произвеждане. 

Стоянов обаче беше безапелационен - става дума а напълно некомпетентна и непрофесионална работа на полицейските чиновници.

" Говоря най-много за полицейският чиновник, който си е разрешил да употребява огнестрелно оръжие. В Министерство на вътрешните работи изчерпателно и интерактивно са изброени опциите при които полицейски чиновник може и има право да употребява огнестрелно оръжие Още през вчерашния ден е разпоредена вътрешна инспекция на министерството в Плевен. Колегата е краткотрайно отхвърлен ", сподели той пред публицисти. 

При случая в Плевен служител на реда простреля 19-гоишен юноша след гонка. 

" Днес сутринта разговарях с бащата на потърпевшото момче. Казах му, че по никакъв метод не толерираме това държание на полицейските чиновници. Уверих го, че всеки ще понесе своята отговорност, в това число и накзателна, в случай че има задоволително доказателства за това ", добави той. 

Стоянов разяснява и пазаруването и продаването на гласове в дните преди изборите. По думите му сигналите досега са 309. Образувани 87 досъдебни производства. Вътрешният министър разгласи и, че през днешния ден ще бъдат извършени още две профилирани интервенции на териториите на Кюстендил и Пазарджик

" Към момента обстановката е спокойна. Изборните бумаги са разпределени по съответните районни изборни комисии и са под защита. Практика е последните 2-3 дни да са най-рискови и цената на пазаруването на гласове да скача. Към момента не виждаме някаква нова досетливост при купувачите на гласове ", изясни Стоянов.  

Той даде уточнения и към абсурда с ролките хартия, за която се твърди, че е трябвало да бъде унищожена. 

" Работим в доста тясно съдействие и имаме доста добра връзка с сътрудниците от ЦИК. Току що основният секретар ми рапортува, че има определение на Административния съд в София, с което е разпоредено да не се унищожават по никакъв метод и мотив наличните документи и бумаги, които са свързани с локалните избори от предходната година. На всички места, където има такива бумаги в София, те се охраняват от чиновници на Министерство на вътрешните работи ", безапелационен бе Калин Стоянов. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР