Внедряването на изкуствен интелект в системите за управление на взаимоотношенията

...
Внедряването на изкуствен интелект в системите за управление на взаимоотношенията
Коментари Харесай

Изкуствен интелект ще тласне бизнеса напред?

Внедряването на изкуствен интелект в системите за ръководство на взаимоотношенията с клиенти (CRM) ще се отрази положително на бизнеса. Очаква се технологията да сътвори над 823 хиляди работни места и да усили приходите на бизнеса с $1,1 трлн. към 2021 година, съгласно взаимно проучване на IDC и доставчика на облачни CRM решения Salesforce.com, което обгръща водещи стопански системи като Съединени американски щати, Германия, Англия, Япония, Канада и Австралия.

Изкуственият разсъдък (AI) може да реши по едно и също време няколко задания, свързани със CRM системите - да форсира цикъла на продажбите (от търсенето на евентуални пазари и консуматори до подписване на сделка), възстановяване на маркетинговите акции и познаваемостта на марката.

AI може да увеличи приходите посредством по-ефективен продуктов маркетинг, да понижи разноските за поддръжка на прът центрове при растеж на обработените поръчки, за асортимент на личен състав и търсене на сътрудници, да усъвършенства ценообразуването и логистиката и да редуцира загубите от измами.

Прогнозата сочи, че интеграцията на технологии за изкуствен интелект ще усили сумарните доходи на бизнеса с $1,1 трлн. към 2021 година, от които $356 милиарда ще дойдат от понижаване на разноските и повишение на продуктивността в резултат на автоматизацията на работния развой.

Най-силно влияние AI ще окаже на фирмите в Съединени американски щати, където се чака технологията да увеличи приходите им общо с $596 милиарда към 2021 година Следват Япония с $91 милиарда, Германия с $62 милиарда и Англия с $55 милиарда

В частност, клиентите на Salesforce - най-големия състезател на пазара за CRM системи с дял към 19,7% - ще усилят приходите си с $293 милиарда и ще основат 155 хиляди нови работни места, с помощта на изкуствения разсъдък.

Същевременно, към края на 2020 година разноските на международния бизнес по внедряване на когнитивни системи и изкуствен интелект, включително хардуер, програмен продукт и услуги, ще набъбнат до $46,3 милиарда За съпоставяне, тези разноски възлизат на към $7,9 милиарда сега.

На фона на отрицателните оценки на някои специалисти, IDC предвижда, че AI ще способства за отварянето на 823,7 хиляди нови работни места и на нови длъжности. Част от личния състав в действителност ще бъде скъсен, само че в това време разширението на компетенциите ще разкрие нови кариерни вероятности.

IDC има вяра, че 2018-та ще стане основна година за внедряване на изкуствения разсъдък - съвсем половината интервюирани (41%) компании имат намерение да приспособяват AI за своите потребности в околните две години.

Като най-популярни технологии се обрисуват поддържащите системи (бази данни, моделиране на бизнес процеси, стандартизация и обработка на информация) - 38%, подготовката на данни и усъвършенстваните принадлежности на база изкуствен интелект - 35%, систематичният разбор на обществени мрежи и анализът на тоналността на текста - 33%.

Като най-перспективни сфери на приложение на изкуствения разсъдък се показват обслужването на клиенти - 43%, поддръжката (логистика, система за таксуване) - 41% - и ръководството на връзките с сътрудници - 41%.

Като цяло, резултатите от проучването сочат, че изкуственият разсъдък е кадърен да окаже съществено икономическо въздействие. По-рано тази година американският милиардер Марк Кюбан съобщи, че първите в света трилионери ще станат тези, които овладеят технологиите за изкуствен интелект и ги приложат по способи, за които не сме си и помисляли.

Източник: TechNews
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР