Внасянето на един бюджет е ексклузивен ангажимент на кабинета, бил

...
Внасянето на един бюджет е ексклузивен ангажимент на кабинета, бил
Коментари Харесай

Томислав Дончев посочи един от вариантите за кабинет

Внасянето на един бюджет е извънреден ангажимент на кабинета, бил той длъжностен или постоянен. Никой парламент не може да задължи едно служебно държавно управление да внесе бюджет. Това съобщи в студиото на Нова ТВ депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.

Между партиите в Народното събрание би трябвало да има изясненост по какъв начин да наподобява един бюджет и да бъде реализиран консенсус. 

Вижте диалозите през вчерашния ден. Разминаванията във връзка с макроикономическите индикатори, във връзка с прогнозите са в размер на десетки милиарди. Как при тази обстановка да бъде импортиран бюджет, попита той.  

Не би трябвало един бюджет да се трансформира в популизъм. Да се купува национална обич през бюджета е доста неприятно, акцентира Дончев. 

Депутатът от ГЕРБ посочи, че би трябвало да се излезе от тези пропасти сред партиите кой кого ненавижда. Хората питат по кое време ще има държавно управление, т.е. по кое време ще стартират да си правят работа, а не да се държат като деца в детска градина. 

Ако има добра вест от през вчерашния ден – това е, че показахме, че би трябвало да си приказваме. Разбрахме, че всеки би трябвало да понесе някаква политическа цена. 

Границата, на която ще спрем е там, където стартираме да  губим напълно политическия образ и физиономия, и хората престанат да ни харесват, уточни Дончев. 

Запитан какви са разновидностите за сформиране на кабинет, политикът изясни своето виждане за едно бъдещо държавно управление: 

По-скоро политически релативно безплоден кабинет, без ярки персони, с допустимо най-шорока поддръжка, с явен лист с цели и период на валидност, и ясни цели. Един сходен модел може да не се окаже толкоз неприятен, тъй като ще може да бъде следен от всички партии в Народното събрание. Това е екзотична структура, не е пробвана, само че е вероятен подобен кабинет. Не настоявам, че това е само вероятния вид.(…) В колоарите на Народно събрание не се вършат пазарлъци. Ако би трябвало да се договаря за кабинет – това би трябвало да стане обществено. Разговори би трябвало да се води с всички политически сили. Сякаш към този момент те стартират да загърбят партийния нарцисизъм и да схващат какво е значимо за обществото, акцентира Томислав Дончев. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР